Navigacija

Objave

Danny Glover gostovao u programu „Kafa sa ...“

Današnje izdanje „Kafe sa...“ je svojim prisustvom uveličao američki glumac, režiser i politički aktivista Danny Glover. Veći dio sesije je bio posvećen razgovoru o njegovom životu: kako i zašto se počeo baviti glumom, njegovim počecima, šta je uticalo na njega u njegovoj mladosti, kao i o njegovom političkom aktivizmu sa kojim nastavlja i danas.

Glover je također kratko govorio o svom radu u filmskoj industriji, ali je više vremena posvetio svom iskustvu u manje komercijalnim filmovima, naglasivši da Hollywood nikada nije bio njegov glavni fokus, te naveo uticaj strane kinematografije. Zaista, sa ovim osjećajem multikulturalnosti koju je Glover naglasio, govorio je o svom angažmanu za UNICEF širom svijeta kroz primjer svog rada na poziciji Ambasadora dobre volje, te jučerašnje promocije kampanje „It's About Ability“ sa djecom Sarajeva.

Sa tako izvanrednim životom ispunjenim putovanjima, Glover je zadovoljio publiku riječima hvale za jedinstvenost Sarajevo Film Festivala, navodeći njegovo rođenje u ratu, njegovu važnost u zarastanju post-ratnih rana, te pohvale na račun „posebne vrste energije“, koja se ne može naći na drugim svjetskim festivalima, ali koja je u potpunosti prisutna u gradu Sarajevu.

Danny Glover će dodijeliti nagradu Katrin Cartlidge sutra navečer na pozornici Ljetnog kina Hej!

U sklopu Dana ljudskih prava besplatno pogledajte film COLECTIV Alexandera Nanaua
Suočavanje s prošlošću
33 svjetske i 3 međunarodne premijere u BH Film programu
13. Dan ljudskih prava
Dan ljudskih prava na 26. Sarajevo Film Festivalu: u utorak panel diskusija