Navigacija

Objave

Žiri Takmičarskog programa na „Kafi sa ...“

Program Kafa sa... ugostio je i članove žirija Takmičarskog programa za igrani film: Uliksa Fehmiu, Christine A. Maier, Mirelu Oprisor, Charlesa Tessona i Danisa Tanovića.

Svaki član žirija dobio je priliku da kaže nešto o svojim tekućim projektima kao i projektima u završnoj fazi, te planovima za budućnost. S obzirom na  to da SFF odaje počast rumunjskom reditelju Cristu Puiuu publiku je naročito zanimalo šta Mirela Oprisor može reći o savremenom rumunjskom filmu. Na pitanje šta će raditi po povratku u Rumuniju, Oprisor je odgovorila da će se vratiti televizijskim i pozorišnim projektima ali i da se nada povratku filmu.
 
Nakon što su u protekloj godini bili jako zauzeti, Maier i Tanović  trenutno rade na završnoj fazi  svojih filmova. Fehmiu je zagolicao maštu publike odbivši da otkrije nešto o svojim budućim projektima.

Charles Tesson je izjavio da je zauzet posjetama različitim filmskim festivalima u okviru priprema za Sedmicu kritike Kanskog festivala, On se, poput svojih kolega, raduje što će u preostalim danima SFF-a pogledati još mnogo filmova.

U sklopu Dana ljudskih prava besplatno pogledajte film COLECTIV Alexandera Nanaua
Suočavanje s prošlošću
33 svjetske i 3 međunarodne premijere u BH Film programu
13. Dan ljudskih prava
Dan ljudskih prava na 26. Sarajevo Film Festivalu: u utorak panel diskusija