Navigacija

Objave

Objavljen program 7. Sarajevo Talent Campusa

Sarajevo Talent Campus, program Sarajevo Film Festivala namijenjen mladim filmskim profesionalcima, koji je nastao u saradnji sa Berlinale Talent Campusom i Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu, ponosno objavljuje sedmodnevni program predavanja, radionica, panel diskusija i pitching sesija, namijenjenih mladim filmskim profesionalcima.

Sedmi po redu Sarajevo Talent Campus bit će domaćin velikom broju eminentnih stručnjaka iz  filmske umjetnosti, među kojima su: Leos Carax, Danny Glover, Danis Tanović, Amra Bakšić Čamo, Stefan Arndt, Uliks Fehmiu, Leon Lučev, Simon Perry, Patricia Pisters, Jean-Michel Frodon, Dan Fainaru, Jurica Pavičić, Gyula Gazdag, Ula Stöckl, Gabriele Brunnenmeyer, Selina Ukwuoma, Emir Baigazin, Rebecca Cammisa i mnogi drugi.

Kao i prethodnih godina, 7. Sarajevo Talent Campus će biti održan u vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala, i to u periodu od 18. do 24. augusta. Programu Campusa će prisustvovati 66 odabranih učesnika iz 15 zemalja Jugoistočne Evrope, zajedno sa 10 mladih njemačkih producenata, čiji dolazak je rezultat saradnje sa Fondacijom Robert Bosch. Dolaskom njemačkih producenata uspostavlja se osnova za buduće evropske filmske koprodukcije.

Takođe, ove godine, Sarajevo Talent Campus nastavlja sa programom za filmske kritičare, pored već postojećih programa za glumce, producente, režisere i scenariste, kako bi se vremenom formirala kritična grupa koja će svojim radom pratiti i unaprijediti rad mladih filmskih umjetnika. Ove godine, 1. Sarajevo Talent Press se realizuje u saradnji sa Talentpress.org, FIPRESCI-jem i Festivalists.

Cilj 7. Sarajevo Talent Campusa jeste održati već definirani balans između predavanja, panel diskusija i razgovora s jedne strane, te radionica i obuke praktičnog tipa, s druge. Sarajevo Talent Campus nastoji povezati ne samo mlade profesionalce međusobno, nego i mlade autore sa iskusnim filmskim profesionalcima. Na ovaj način se polaznicima Campusa nastoji pružiti potpun uvid u trendove na svjetskoj filmskoj sceni. Za više informacija o 7. Sarajevo Talent Campusu, pogledajte sljedeće linkove:

•    Talenti
•    Program
•    Eksperti

Otvoren poziv za prijave na Talents Sarajevo 2024.
61 učesnik izabran za Talents Sarajevo 2023
Otvoren poziv za prijave na Talents Sarajevo 2023.
Otvoren konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2022.
56 učesnika izabrano za Talents Sarajevo 2021