Navigacija

Objave

Nastavak uspješne saradnje Sarajevo Film Festivala i ASA grupacije

Na press konferenciji održanoj u utorak najavljen je nastavak uspješne saradnje Sarajevo Film Festivala i ASA grupacije. Tom prilikom prisutnim novinarima obratili su se direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra i predsjednik uprave ASA grupacije Peter Kroyer.

Predsjednik Uprave Peter Kroyer je kazao da je Sarajevo Film Festival dobra platforma kako za razvoj kulture, tako i za razvoj društva u cjelini. On je istaknuo da saradnja sa Festivalom traje već punih dvanaest godina, s tim da ove godine postoji i jedan novitet.

Naime, Sarajevo Film Festival će ove godine imati i nekomercijalnog partnera – Fondaciju Hastor čiji su najveći donatori ASA i Prevent grupacije.  Riječ je o fondaciji koja stipendira 1.177 osnovaca, srednjoškolaca i studenata iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

„Veoma sam zahvalan gospodinu Purivatri i Sarajevo Film Festivalu što su prepoznali rad, napore i vrijednosti naše Fondacije. Mi jako puno investiramo u mlade i njihovo obrazovanje  i sretan sam što Festival podržava ovu našu misiju“, zaključio je Kroyer.

UNIQA novi ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala
Izabrana je Naj fotka 28. Sarajevo Film Festivala
Dobitnici UniCredit nagrade publike
Prijavite se na nagradni konkurs “Velika scena” i osvojite vrijedne nagrade
DOŽIVI FESTIVAL U VLASTITOM DOMU