Navigacija

Objave

Večeras u 20 sati svečana ceremonija dodjele nagrada Srca Sarajeva za TV serije

Večeras u 20 sati bit će održana svečana ceremonija dodjele nagrada najboljim ostvarenjima u kategoriji TV serija, a na ceremoniju u Sarajevu dolaze regionalne glumačke zvijezde.

Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije 27. Sarajevo Film Festivala nominirano je 16 serija.
 
Svečanost ceremonije dodjele nagrada bit će održana večeras u 20 sati u kongresnoj dvorani hotela Holiday u Sarajevu, a ceremoniju će voditi glumac i TV voditelj Tarik Filipović.
 
Među nominiranima, koji će biti i na večerašnjoj ceremoniji dodjele nagrada Srca Sarajeva za TV serije Sarajevo Film Festivala su: Uroš Tomić, Bojan Vuletić, Matevž Luzar, Miodrag Sila, Albino Uršić, Jana Bjelica, Petar Petkovski, Kaja Šišmanović, Ivana Zečević, Jasna Đuričić, Mirjana Karanović, Jelena Miholjević, Olga Pakalović, Nika Rozman, Nada Šargin, Jovana Stojiljković, Feđa Štukan, Goran Bogdan, Sebastian Cavazza, Filip Đurić, Boris Isaković, Gordan Kičić, Nina Radulović Lečić, Anita Todorović, Marina Malević Ćurić, Boban Jevtić, Ivana Miković i Saša Hajduković.
 
Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije u konkurenciji je 16 serija: Grupa, Jezero, Južni vetar, Kalup, Klan, Kosti, Močvara, Novine (3. sezona), Porodica, Porodica Markovski, Senke nad Balkanom, Tajkun, Crno-bijeli svijet (4. sezona), Dnevnik velikog Perice, Mama i tata se igraju rata i Zlatni dani. Nagrade za TV serije dodjeljuju se u šest kategorija: Najbolja dramska serija, Najbolja komedija, Najbolji kreator/i serije, Najbolja glumica, Najbolji glumac i Zvijezda u usponu.
 
O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija. Ovogodišnji žiri je nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama.
 
Najbolji će biti nagrađeni posebno dizajniranim Srcima Sarajeva.
 
Sarajevo Film Festival uspostavio je novu kategoriju nagrada Srca Sarajeva za TV serije sa željom da promovira najkvalitetnije regionalne televizijske serije i njihove autore, glumce i glumice, te da potakne njihov međunarodni plasman.
 
Na svečanoj ceremoniji dodjele Nagrada za TV serije će se poslužiti specijaliteti po posebno osmišljenom meniju za koje će biti zadužen chef Fabricio Vežnaver kojeg je gastronomski vodič Gault&Millau proglasio za najboljeg chefa Hrvatske 2021. godine.
 
Ceremonija dodjele nagrada bit će održana pod pokroviteljstvom BH Telecoma.
 
27. Sarajevo Film Festival održava se od 13. do 20. augusta 2021.
Prijavi se za sudjelovanje u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
PRAVILNIK O učešću u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
Renomirani filmski autori i večernje projekcije nagrađivanih filmova na Slano Film Days
Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team: Sarajevo Film Festival u očima mladih
Peterostruki Oskarovac predvodi listu predavača na Slano Film Days