Navigacija

Objave

Sarajevo Film Festival bi na Ilidži trebao dobiti novu otvorenu scenu

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra sastali su se danas kako bi ozvaničili saradnju, ali i razgovorali o mogućnostima proširenja saradnje u narednim godinama.

Publika će i ove godine moći uživati u programima Sarajevo Film Festivala u MMC – Kinu Ilidža, gdje će biti prikazivani najpopularniji filmovi, a projekcije će početi u petak, 13. augusta u 21:00 sati filmom DESET U POLA oskarovca Danisa Tanovića, koji je jedan od dva filma otvaranja ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.
 
Muzur i Purivatra obišli su lokaciju Velikog parka na Ilidži, koji bi u narednim godinama trebao postati nova festivalska lokacija, odnosno novo veliko otvoreno kino.
 
„Fokus našeg susreta bio je kako u narednim godinama možemo podignuti nivo saradnje, gdje bi veći i značajniji broj sadržaja Sarajevo Film Festivala prebacili na Ilidžu. Tim povodom smo došli i u ovaj park, koji ima veliki potencijal - da se napravi otvorena scena i da se kreiraju dodatni sadržaji. Prezentovali smo ovu lokaciju direktoru Sarajevo Film Festivala, u nadi da ćemo zajedno naći rješenje kako da ove potencijale i resurse iskoristimo na najbolji način, za našu publiku“, istaknuo je Nermin Muzur.
 
Purivatra je naglasio da bi se ova lokacija mogla pretvoriti u mjesto kulture gdje bi se tokom čitavog ljeta mogli održavati kulturni i umjetnički programi.
 
„Mislim da je ovo divan početak saradnje sa novim načelnikom Općine Ilidža, gospodinom Nerminom Muzurom. Planovi su vrlo ambiciozni. Ovaj dugoročni projekat bi trebao da ima sve elemente izvrsnosti i građenje jednog potpuno novog pristupa za kulturna dešavanja na području Ilidže, za koje smatram da može biti vrijedno ne samo za ovu općinu, nego i za Kanton Sarajevo, pa i regiju. Rekao bih čak da ovo mjesto može biti nešto više od kina, moglo bi se razviti u mjesto kulture gdje bi se tokom čitavog ljeta mogli dešavati fantastični programi i da postane novo omiljeno mjesto izlazaka za Sarajlije i brojne turiste“, zaključio je Purivatra.
 
Saradnja Sarajevo Film Festival i Općine Ilidža započela je 2017. godine, na 23. Sarajevo Film Festivalu.
 
Ulaznice za sve ovogodišnje projekcije su u prodaji ONLINE i u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24).
 
27. Sarajevo Film Festival održat će se od 13. do 20. augusta 2021.
Sudionici Slano Film Days budućnost su regionalne filmske scene
Otvorene prijave za volontiranje na 30. Sarajevo Film Festivalu
Snimi reel i sudjeluj u pozivu „Idemo na Festival“ Sarajevo Film Festivala i UniCredit Bank
Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu