Navigacija

Objave

Sarajevo Film Festival dolazi u Mostar, početak uz film Danisa Tanovića

I ove godine Sarajevo Film Festival dolazi u Mostar! U Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar, ispred Tržnog centra Plaza, Mostarci i njihovi gosti i ove godine će od 13. do 20. augusta imati priliku uživati u najboljim filmovima 27. Sarajevo Film Festivala.

Festival i u Mostaru počinje svjetskom premijerom filma DESET U POLA Danisa Tanovića. Sve se u Sarajevu može ismijavati i biti tema viceva, osim jedne stvari, kaže Tanović, a to je odgovor na pitanje: „Gdje su najbolji ćevapi u Sarajevu?“ U glavnim ulogama su Branko Đurić i Izudin Bajrović, mladi glumci sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković, a glume i Anja Matković, Goran Navojec, Nermin Tulić, Mediha Musliović, Davor Domazet, Almir Palata Prle, Faketa Salihbegović Avdagić, Semir Krivić, Ermin Sijamija, Boris Ler, Sanin Milavić, Mirvad Kurić, Miroljub Mijatović, Armis Mašić.
 
Projekcije u Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar su svaku večer u 21.30 sati. Ulaznice su u prodaji online, na sljedećem linku, a od 9. augusta se mogu kupiti na pultu Cineplexx Plaze Mostar svakim danom od 14 do 22 sata.
 
Ovo je druga godina kako se projekcije Sarajevo Film Festivala održavaju i u Mostaru. Datumi održavanja su isti – od 13. do 20. augusta.
 
Uz projekcije filmova, planiran je i popratni program u jedinom Ljetnom kinu Mostara.
 
Nakon Mostara, Sarajevo Film Festival putuje i u Jajce. Na Tvrđavi Jajce od 25. do 28. augusta bit će prikazan izbor filmova sa ovogodišnjeg Festivala, a u Muzeju AVNOJ-a će biti projekcije filmova za djecu. Projekt u Jajcu se realizuje uz podršku Fondacije za kinematografiju, a posebno su ga podržali Vlada Srednjobosanskog kantona, Općina Jajce i JU Agencija Jajce.
 
27. Sarajevo Film Festival bit će održan od 13. do 20. augusta 2021.
Prijavi se za volontera i doživi 29. Sarajevo Film Festival na poseban način!
Sarajevo dobitnik inaguralne nagrade Global Production za najbolji “Grad filma”
Počasno Srce Sarajeva Marku Cousinsu
CineArchive: Uskoro besplatno online dostupan film “Afro-kubanske igre”
Sarajevo u najužem izboru za nagrade Global Production