Navigacija

Objave

Predstavljen novi Glavni sponzor Festivala: UniCredit Bank

U susret 27. Sarajevo Film Festivalu, koji će biti održan od 13. do 20. augusta, u kinu Meeting Point u Sarajevu je održana konferencija za novinare, na kojoj su objavljeni članovi žirija Takmičarskog programa – igrani film te predstavljen novi Glavni sponzor Festivala: UniCredit Bank.

Glumica Jasna Đuričić (Srbija), predsjednica žirija, reditelj i scenarist Mike Cahill (SAD), rediteljica i scenaristica Lili Horvát (Mađarska), umjetnička direktorica Viennalea - Međunarodnog filmskog festivala u Beču Eva Sangiorgi (Austrija) te izvršni direktor u AFC – Austrian Film Commision Martin Schweighofer (Austrija), članovi su žirija Takmičarskog programa – igrani film 27. Sarajevo Film Festivala.
 
“Sa sve većim nestrpljenjem iščekujemo početak ovogodišnjeg Festivala! Ekipa Festivala, naši članovi žirija, gosti, autori, najviše od svega se raduju susretu s publikom, zbog koje i stvaraju filmove i zbog koje festivali i postoje. Kapaciteti sala će sigurno biti smanjeni prema mjerama i vrlo detaljnim uputama koje smo dobili od Kriznog štaba Kantona Sarajevo, o čemu ćemo javnost detaljnije obavijestiti u narednom periodu. Novo vrijeme, drugačije okolnosti, donijelo je nova kreativna rješenja. Ono što je ostalo nepromijenjeno od početka jest kvalitetan program. Bilo je dosta prijava, očekuju nas sjajni filmovi, i uskoro objavljujemo filmove u Takmičarskim programima. Publiku čekaju i neke nove lokacije, ali i brojne aktivnosti koje je za njih pripremio naš novi Glavni sponzor, UniCredit Bank. Uvijek nam je zadovoljstvo ali i izazov biti partner sa istinskim liderima na tržištu, kao što je UniCredit Bank na tržištu BiH. UniCredit Bank je prepoznao vrijednosti, ciljeve i misiju Sarajevo Film Festivala, u otkrivanju, promociji i distribuciji kvalitetnog sadržaja, pravih vrijednosti i doprinosu dobrobiti društva općenito. Zahvalni na njihovom partnerstvu i podršci, zajedno stvaramo nove vrijednosti i jačamo ljubav prema umjetnosti, filmu, osjećaju zajedništva, solidarnosti i napretka unatoč svim izazovima koje je pandemija donijela”, izjavio je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.
 
“Volimo film. Volimo sve što je godinama Sarajevo Film Festival izgradio i postao i zato nam je izuzetno drago biti podrška za sve naredne uspjehe i goste Festivala. Prethodna godina nam je pokazala kako se uobičajeni život može promijeniti u trenu i zato je podrška uspješnim projektima u našoj zemlji važna. Radujemo se kreiranju novih filmskih priča i doživljaja koje će našu državu učiniti bogatijom u svakom smislu. Imamo dužnost i odgovornost aktivno učestvovati u našem društvu, doprinositi poboljšanju uslova života, a podrškom Sarajevo Film Festivalu podržavamo daljnji razvoj ne samo kulture i umjetnosti, nego i privrede, čineći naše okruženje boljim i uspješnijim. Tu smo za sve što je važno, a važno je podržavati događaje zbog kojih naša država svake godine postaje centar Europe”, izjavila je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d.
 
Za 27. Sarajevo Film Festival, kroz kampanju “Volimo film” UniCredit Bank je prije i za vrijeme festivala pripemio niz pogodnosti za svoje klijente i za sve posjetitelje Festivala. Nagradnom igrom “Volimo film”, koja započinje danas (ponedjeljak, 19. jula) i koja traje do 8. augusta, svi korisnici UniCredit Mastercard kartica koji izvrše tri transakcije putem usluga mobilnog bankarstva ili m-kartice mogu osvojiti vrijedne nagrade. Glavna nagrada je jedinstveni doživljaj otvaranja 27. Sarajevo Film Festivala, uz osigurano noćenje za dvije osobe, večeru i film, a obezbijeđeno je i 100 dodatnih nagrada u vidu vaučera za online gledanje filma na OnDemand platformi Sarajevo Film Festivala.
 
Nastavlja se i tradicionalna nagrada za najbolju fotografiju Festivala, čiji će autor/ica osvojiti vrijednu nagradu UniCredit Banke. Naravno, tu su i brojna druga iznenađenja za klijente, publiku i goste Sarajevo Film Festivala.
 
27. Sarajevo Film Festival će biti održan od 13. do 20. augusta 2021.
Prijavi se za sudjelovanje u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
PRAVILNIK O učešću u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
Renomirani filmski autori i večernje projekcije nagrađivanih filmova na Slano Film Days
Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team: Sarajevo Film Festival u očima mladih
Peterostruki Oskarovac predvodi listu predavača na Slano Film Days