Navigacija

Objave

Svečano otvoren multipleks Cineplexx Sarajevo

Druženjem i premijernom projekcijom filma “Paklene ulice 9“ svečano je otvoren multipleks Cineplexx Sarajevo.

Cineplexx Sarajevo nalazi se u novom modernom izgrađenom objektu uz hotel Holiday na Marijin dvoru. 
 
Cineplexx Sarajevo, sa 8 kino dvorana i više od 1000 sjedišta, opremljen je najsuvremenijom kino tehnologijom, koja uključuje Dolby Atmos sistem zvuka, RealD Ultimate screen, kao i najbolji RealD 3D sistem, nudeći sasvim drugačije, realistično iskustvo filma. Za razliku od standardnog kino platna, Real D Ultimate Screen je platno koje ima specijalno premazanu površinu, što reflektira mnogo više svjetla prema publici te na taj način stvara mnogo realniji doživljaj događanja na filmu. Svjetlost se reflektira čak dva puta, a kao rezultat toga se dobiva veća dubina, svjetlija slika, a boje su postojanije. Dolby Atmos pruža očaravajuće, multidimenzionalno iskustvo zvuka koje posjetiteljima omogućuje da utonu u film. Atmosferske prilike i predmeti oživljavaju kroz zvučne detalje koje je do sada bilo nemoguće čuti. Kino najnovije generacije svim gledateljima pruža osećaj da su u središtu radnje.
 
“Veoma smo ponosni što je Cineplexx konačno otvoren i u Sarajevu. Želio bih se zahvaliti našem partneru Rasimu Bajroviću, vlasniku i direktoru Europe grupacije na saradnji, kao i Mirsadu Purivatri za dugogodišnje i blisko partnerstvo sa Sarajevo Film Festivalom. Vaša podrška u realizaciji otvaranja kina u Sarajevu će zasigurno donijeti novu dimenziju kino iskustva na ovim prostorima”, izjavio je Christof Papousek, financijski direktor i managing partner Cineplexx Internationala, na otvorenju Cineplexxa Sarajevo. 
 
Otvorenje Cineplexxa Sarajevo pozdravio je i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala. Cineplexx Sarajevo će biti i jedna od lokacija predstojećeg 27. Sarajevo Film Festivala.
 
“U ime Sarajevo Film Festivala presretan sam zbog ostvarenja ovog projekta, kao sna kojeg smo imali zadnjih desetak godina. Bez Christofa Papouseka i legende kinematografije Envera Hadžiabdića, direktora Cineplexxa Sarajevo, ovo ne bi bilo moguće. Ovo je inspiracija za sve nas. Dio programa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 13. do 20. augusta, bit će održan upravo u Cineplexxu Sarajevo”, rekao je Purivatra, naglašavajući da se nada skorim odlukama nadležnih kantonalnih službi o dozvoli i načinu održavanja događaja u skladu sa zdravstvenom situacijom.
 
“Cineplexxu Sarajevo želim dobar rad, dobre filmove i puno publike svih 365 dana u godini. Novi filmovi se snimaju, a nadamo se i odlukama o poticajima za bh. film. I to će biti znak da se bh. film vraća u kina na velika vrata”, dodao je Purivatra.
 
Od sutra - četvrtak, 17. juna - publika ima priliku uživati u filmovima na programu Cineplexxa Sarajevo koji počinju svakog dana u terminima od 15.30 sati, kada će biti prva projekcija, a posljednja projekcija počinje u 22.30 sati.
 
Publiku očekuje nekoliko premijera, a najiščekivaniji je triler sa Vin Dieselom u glavnoj ulozi “Paklene ulice 9.” Kompletan program Cineplexxa Sarajevo, više informacija o filmovima i cijenama ulaznica, kao i sve o zdravstvenim sigurnosnim mjerama možete pronaći na www.cineplexx.ba. 
 
Ulaznice je moguće kupiti na blagajnama pola sata prije početka prve projekcije. 
 
Program otvorenja Cineplexxa Sarajevo, kao i svi programi u ovom kinu, održavaju se u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi.
 
 
Dobrodošli u Cineplexx Sarajevo – Tvoje kino u centru Sarajeva!

PRAVILNIK O učešću u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
Renomirani filmski autori i večernje projekcije nagrađivanih filmova na Slano Film Days
Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team: Sarajevo Film Festival u očima mladih
Peterostruki Oskarovac predvodi listu predavača na Slano Film Days
Izložba fotografija o počecima Sarajevo Film Festivala otvara se u Dubrovniku