Navigacija

Objave

Cineplexx Sarajevo se otvara 17. juna!

Cineplexx, vodeći kino prikazivač u regiji, s ponosom najavljuje otvorenje Cineplexxa Sarajevo 17. juna uz film “Paklene ulice 9”!

“Veoma smo uzbuđeni što Sarajevu možemo predstaviti novi standard kino prikazivaštva u partnerstvu s Hotelskom Grupacijom Europe te uz podršku Sarajevo Film Festivala”, najavljeno je iz Cineplexxa. 

Novo kino Cineplexx Sarajevo nalazi se na Marijin Dvoru, pokraj Hotela Holiday. Cineplexx Sarajevo ima 8 kino dvorana i ukupni kapacitet od više od 1000 sjedišta. 

Cineplexx Sarajevo gledateljima će ponuditi nekoliko inovativnih kino tehnologija: DOLBY ATMOS sistem zvuka koji kao da kruži oko gledatelja pružajući mu osjećaj da je u središtu radnje, zatim RealD Ultimate tehnologiju za bistru sliku kao i najbolji RealD 3D sistem, nudeći sasvim drugačije, realistično iskustvo filma.

Cineplexx Sarajevo će nuditi i izvanrednu udobnost sa posebnim VIP kožnim sjedištima, LoveBOX i ljubavnim sjedištima. 

Kao partner prestižnog Sarajevo Film Festivala, Cineplexx će biti i jedna od lokacija 27. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 13. do 20. augusta 2021.

“Jako se radujemo što napokon pokrećemo poslovanje u prekrasnom Sarajevu. U vremenu pandemije susreli smo se sa mnogim izazovima, poput smanjenih kapaciteta kinodvorana i manjeg broja premijernih naslova na velikim platnima. Sada smo odlučili krenuti dalje jer je odlazak u kino bitan dio svakodnevnice – to je način za provesti kvalitetno vrijeme s prijateljima i porodicom, vrijeme za inspiraciju, edukaciju i zabavu. Ponosni smo što se Cineplexx porodica širi u Bosni i Hercegovini i što ćemo uskoro poželjeti dobrodošlicu publici u novom kinu u centru Sarajeva”, izjavio je povodom otvorenja Cineplexxa Sarajevo Christof Papousek, managing partner Cineplexx Internationala.

Dobrodošli u Cineplexx Sarajevo – Tvoje kino u centru Sarajeva!

Maja Izetbegović voditeljica ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala
Svjetska premijera filma „Nakon ljeta“ Danisa Tanovića otvara 30. Sarajevo Film Festival
Poziv mladima: Snimi kratki video za „Films for Future / Filmovi za budućnost", dođi na 30. Sarajevo Film Festival i osvoji vrijedne nagrade
Akreditacije za 30. Sarajevo Film Festival
Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije po odluci struke nominovano osam serija iz protekle sezone