Navigacija

Objave

I mladi iz Sarajeva od danas gledaju filmove za izbor dobitnika EFA Nagrade mlade publike

Mladi ljubitelji filma iz 38 zemalja Evrope među kojima i Bosne i Hercegovine, i ove će godine izabrati dobitnika Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA Young Audience Award).

Partneri u Bosni i Hercegovini Evropskoj filmskoj akademiji u ovom projektu su petu godinu za redom Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point. 

Mladi iz Sarajeva uzrasta 12 do 14 godina, zajedno sa svojim vršnjacima iz Evrope, danas počinju gledanje tri filma koja su nominovana za ovogodišnju EFA Nagradu mlade publike (EFA YAA) i koje je za njih odabrala Evropska filmska akademija. To su PINOCCHIO Mattea Garronea, THE CROSSING Johanne Helgeland i WOLFWALKERS Tomma Moorea i Rossa Stewarta.

Mladi članovi žirija putem svog naloga na platformi EFA-e će gledati filmove, nakon čega će u ulozi žirija online glasati za omiljeni film. Članovi žirija će imati priliku i da online putem uz vodstvo moderatora sudjeluju u filmskim diskusijama, zahvaljujući čemu evropski film za njih prestaje biti teorija, a postaje iskustvo. 

Ceremonija dodjele nagrada bit će održana online, u nedjelju, 25. aprila, uživo na http://yaa.europeanfilmawards.eu/.

U svih 38 zemalja Evrope i šire, EFA Nagrada mlade publike omogućuje mladima da otkriju visokokvalitetne evropske filmove. 

Ovim projektom omogućuje se mladima da kvalitetno ispune vrijeme provedeno u svojim domovima, te da kroz zajedničke aktivnosti projekta nastavljaju razvijati osjećaj pripadnosti zajednici ljubitelja filma.   

„Luksemburg, Luksemburg“ Antonija Lukiča dobitnik Nagrade publike Mreže festivala Jadranske regije
Darujemo za praznike: Golden Card paketi po sniženim cijenama
Edukativni program za mlade kritičare u okviru Mreže festivala Jadranske regije
Primirje odmah! Sloboda svim taocima odmah!
Evropski filmski klub počeo s radom, sudjelovali i mladi iz Sarajeva