Navigacija

Objave

Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala traje još danas: Hvala što ste bili s nama!

Danas je na Ondemand.kinomeetingpoint.ba posljednji dan online izdanja regionalnog filmskog festivala, koji je udružio Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora).

Hvala vam što ste proteklih dana bili s nama, na našem zajedničkom festivalu. 

Publici smo na Proljetnom izdanju festivala predstavili program po izboru selektora četiri festivala, a naša saradnja bit će nastavljena i kroz dva zajednička programa koji će biti održani na sva četiri festivala: u jednom ćemo predstaviti najbolje od evropske kinematografije, a u programu Jugoslavenskih klasika zajedničko kulturno naslijeđe. Pomoću umjetnosti još jednom smo, u vremenu pandemije, podsjetili na važnost suradnje, osjećaja zajedništva i bliskosti. Hvala svima za podršku u realizaciji ovog programa, a posebno publici koja nas je pratila.

Još samo danas na Ondemand.kinomeetingpoint.ba dostupan je program festivala sa 9 filmova, kao i razgovori s nekim od autora filmova: pet igranih filmova: “Krvne veze” Jeanette Nordahl, “Mladi kitolovac” Philippa Yuryeva, “Novi poredak” Michela Franca, “Sluge režima” Ivana Ostrochovskog i “Smrt filma, a i mog oca” Danija Rosenberga; dva dokumentarna: “Jedna od nas” Đure Gavrana i “Mala djevojčica” Sébastiena Lifshitza i dva jugoslavenska klasika: “Pavle Pavlović” Puriše Đorđevića iz 1975. godine i “Miris poljskog cveća” Srđana Karanovića iz 1977. godine.

Fimovi se mogu kupiti još danas: cijena pojedinačnog filma je 8 KM - 4 EUR, i bit će dostupni 48 sati od trenutka kada film prvi put bude pokrenut.

Zajedno smo donijeli novo iskustvo regionalnog filmskog festivala u sklopu Mreže festivala Jadranske regije.

Hvala što ste pratili Proljetno izdanje Sarajevo Film Festivala / Prolećno izdanje Festivala autorskog filma / Proljećno izdanje Filmskog festivala Herceg Novi / Proljetno izdanje Zagreb Film Festivala!

Mrežu festivala Jadranske regije podržao je potprogram MEDIA Programa Kreativne Evrope

 

Prijavi se za sudjelovanje u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
PRAVILNIK O učešću u programu VOLIM FILM 30. Sarajevo Film Festivala
Renomirani filmski autori i večernje projekcije nagrađivanih filmova na Slano Film Days
Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team: Sarajevo Film Festival u očima mladih
Peterostruki Oskarovac predvodi listu predavača na Slano Film Days