Navigacija

Objave

Prijavi svoj crtež za poster festivala djece i mladih u Busanu u Južnoj Koreji i osvoji vrijedne nagrade!

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu od 5 do 12 godina starosti da na konkurs za festival u Busanu prijave crtež na temu “Mi u prirodi”.

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu 16. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, Južna Koreja. Ovaj konkurs je dio međunarodne saradnje 18 kreativnih gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta, među kojima su Busan i Sarajevo. 

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu od 5 do 12 godina starosti da na konkurs za festival u Busanu prijave crtež na temu “Mi u prirodi”

Ovogodišnji, 16. Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu, Južna Koreja, održat će se od 5. do 12. jula 2021. godine.

Crtež koji Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu (BIKY) proglasi najboljim iz svih gradova filma UNESCO-a koristit će se za dizajn postera ovogodišnjeg Festivala u Busanu kao i za promotivne materijale Festivala, uz prethodno ustupljena autorska prava pobjednika/ce. Pobjednik/ca će dobiti vrijedne nagrade.

Pobjednički crteži iz svih kreativnih gradova filma UNESCO-a, među kojima i iz Sarajeva, bit će izloženi na festivalu u Busanu. Crtež iz Kantona Sarajevo koji bude proglašen najboljim Festival u Busanu će također nagraditi. 

Pokaži svoju maštu i kreativnost kroz crtež, pridruži se mladima iz gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta i zabavi se crtajući!

Ove godine svi crtaju na temu “Mi u prirodi”. Koronavirus nam ne dozvoljava da se družimo s prijateljima. Kad ćemo se ponovo igrati zajedno u prirodi kao nekada? Kako se približiti prijateljima bez straha od prenosa bolesti? I kako svi možemo živjeti zajedno s prirodom? Nacrtaj svoju ideju! Čekamo tvoje crteže!

Crteže je potrebno poslati / dostaviti na adresu: Sarajevo Film Festival, Zelenih beretki 12, 71 000 Sarajevo, BiH.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2021. godine.


Kako se prijaviti na konkurs?

Tema:

Tema crteža je “Mi u prirodi”.

Uzrast:

Djeca od 5 do 12 godina starosti iz Kantona Sarajevo.

Tehnike i stil crteža:

Slobodan izbor: vodene bojice, mozaik, kolaž, tempere, skica itd.

Format crteža:

Na papiru za crtanje veličine 35 x 25 cm. 

Trajanje konkursa:

Konkurs je otvoren do 31. januara 2021. godine.


Crtež sa kontakt podacima (ime, prezime, broj telefona, e-mail) potrebno je dostaviti ili poslati na adresu:

Sarajevo Film Festival

Zelenih beretki 12

71 000 Sarajevo, BiH

Za dodatne informacije: 

info@sarajevocityoffilm.ba ili na broj telefona 061 / 838 - 344


***

Pored Sarajeva, Mreža kreativnih gradova UNESCO-a obuhvata sljedeće gradove koji imaju status grada filma UNESCO-a: Bitola (Sjeverna Makedonija), Bradford (Velika Britanija), Bristol (Velika Britanija), Busan (Južna Koreja), Galway (Irska), Łódź (Poljska), Mumbai (Indija), Potsdam (Njemačka), Qingdao (Kina), Rim (Italija), Santos (Brazil), Sofija (Bugarska), Sydney (Australija), Terrassa (Katalonija), Valladolid (Španija), Wellington (Novi Zeland) i Yamagata (Japan).

Sa aktivnostima gradova filma UNESCO-a upoznajte se na web stranici www.citiesoffilm.org.

O aktivnostima Sarajeva grada filma UNESCO-a možete saznati na društvenim mrežama i web stranici sarajevocityoffilm.ba. 

Maja Izetbegović voditeljica ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala
Svjetska premijera filma „Nakon ljeta“ Danisa Tanovića otvara 30. Sarajevo Film Festival
Poziv mladima: Snimi kratki video za „Films for Future / Filmovi za budućnost", dođi na 30. Sarajevo Film Festival i osvoji vrijedne nagrade
Akreditacije za 30. Sarajevo Film Festival
Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije po odluci struke nominovano osam serija iz protekle sezone