Navigacija

Objave

Pratite dodjelu nagrada Sarajevo Film Festivala na ondemand.sff.ba i BHRT-u

Nagrade 26. Sarajevo Film Festivala bit će dodijeljene večeras (četvrtak, 20. august), a publika će ceremoniju dodjele nagrada moći pratiti na festivalskoj online platformi ondemand.sff.ba i programu BHRT-a, sa početkom u 20.10 sati.

Prestižnom nagradom Srce Sarajeva bit će okrunjeni filmovi iz Takmičarskog programa – igrani film, Takmičarskog programa –  dokumentarni film, Takmičarskog programa – kratki film i Takmičarskog programa – studentski film.
 
Ovogodišnji Takmičarski program – igrani film predstavio je osam filmova, od toga četiri svjetske, jednu europsku i tri regionalne premijere.
 
U selekciji Takmičarski program – dokumentarni film publika je mogla pogledati 16 filmova, od toga osam svjetskih, po jednu međunarodnu i europsku, četiri regionalne i jednu bh. premijeru.
 
Takmičarski program – kratki film gledaocima je ponudio deset filmova, od toga sedam svjetskih, jednu međunarodnu i pet regionalnih premijera.
 
Selekcija Takmičarski program – studentski film sastoji se od 15 filmova, od čega su 10 svjetskih, 3 međunarodne i dvije regionalne premijere.
 
Osim Srca Sarajeva za najbolje filmove u takmičarskim programima, bit će dodijeljeno i Srce Sarajeva za najboljeg reditelja/rediteljicu, Srce Sarajeva za najboljeg glumca i glumicu, te CineLink nagrade.
 
Partnerske nagrade bit će dodijeljene istog dana (četvrtak, 20. august) u 12 sati, a festivalska publika moći će pratiti dodjelu uživo preko Zoom platforme (https://zoom.us/j/98153874193).
 
U okviru ovogodišnje ceremonije dodjele nagrada bit će proglašena i dobitnica nagrade Audentia za najbolju rediteljicu, za koju konkurira 12 dugometražnih filmova iz programa 26. Sarajevo Film Festivala. Audentia će biti dodijeljena peti put, a Sarajevo Film Festival ima čast da ove godine bude njen domaćin.
Nagrade 29. Sarajevo Film Festivala
Žiri Takmičarskog programa – igrani film 29. Sarajevo Film Festivala
Nagrade 28. Sarajevo Film Festivala
Partnerske nagrade 28. Sarajevo Film Festivala
Nagrade 27. Sarajevo Film Festivala