Navigacija

Objave

Dodatna projekcija filma KONCENTRIŠI SE, BABA u Mostaru

Ekipa filma KONCENTRIŠI SE, BABA, čijom je svjetskom premijerom otvoren 26. Sarajevo Film Festival – koji se ove godine održava online na platformi ondemand.sff.ba – družila se u subotu navečer sa publikom u Mostaru, gdje se projekcije filmova održavaju na otvorenom.

Sve projekcije u Mostaru počinju u 21 sat, a lokacija je novi tržni centar Plaza na Bišća polju. Projekcije filma KONCENTRIŠI SE, BABA održane su u petak i subotu i obje su bile rasprodane! 
 
Zbog velikog interesa publike dodana je i treća projekcija filma KONCENTRIŠI SE, BABA u Mostaru, koja će biti održana 20.8. u 21 sat.

Zanimanje publike za projekcije u Mostaru je veliko: projekcije se održavaju do 20. augusta, a cijena ulaznice je 5 KM.
 
Reditelj Pjer Žalica i dio glumačke ekipe bili su sretni što nakon projekcije imaju priliku podijeliti emocije i utiske sa publikom. Pozitivne reakcije, topao prijem i više nego dobri komentari učinili su cijelu ekipu ponosnom.
 
“Raduje me činjenica da svi hvale kompletnu glumačku ekipu i drago mi je da je cijeli ansambl dobio komplimente”, kazala je nakon mostarske projekcije glumica Jasna Žalica.
 
Dolazak u Mostar i susret sa publikom obradovali su i glumicu Jadranku Đokić:
 
ׅ“Grad mi se mnogo svidio, cijelog sam ga obišla, čak sam i zaplesala”, istakla je Đokić.
 
Filmskoj ekipi u Mostaru se pridružio i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.
 
“Svi smo došli podijeliti radost prikazivanja filma s publikom u Mostaru i mogu vam reći da Sarajevo može biti ponosno na ovo što se događa u Mostaru”, naglasio je Purivatra.
 
Ovo je prvi put da se dio program Open Air Sarajevo Film Festivala održava u Mostaru.
 
Nakon filma Pjera Žalice, mostarska publika ima priliku gledati film OTAC (nedjelja, 16.8.), srbijanskog reditelja Srdana Golubovića, nagrađen na ovogodišnjem Berlinaleu i FEST-u.
 
U otvorenom kinu na platou tržnog centra Plaza igrat će i film PROVINCIJALNI WISCONSIN američkog reditelja Nielsa Muellera (ponedjeljak, 17.8.), koji će na 26. Sarajevo Film Festivalu zabilježiti svjetsku premijeru. Mueller je pažnju svjetske filmske publike privukao filmom “Ubistvo Richarda Nixona”, istinitom priču o prodavaču namještaja Samuelu J. Bickeu, koji je 1972. godine planirao oteti avion, baciti bombu na Bijelu kuću i ubiti tadašnjeg predsjednika SAD-a, Richarda Nixona.
 
Na programu je i film PINOCCHIO (utorak, 18.8.), proslavljenog talijanskog reditelja Mattea Garronea sa Robertom Benignijem u glavnoj ulozi. Film za sve generacije!
 
Slijedi NOĆNA SMJENA (srijeda, 19.8.) francuske rediteljice Anne Fontaine, koji prati policijsku patrolu na neobičnom zadatku.
 
Zadnji film je 20.8. - KONCENTRIŠI SE, BABA Pjera Žalice.
 
Projekcije u Mostaru održavaju se uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, a maksimalan broj posjetilaca je 100.
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije