Navigacija

Objave

Sarajevo Film Festival dolazi u Mostar

Idući ususret svojoj publici, filmovi Sarajevo Film Festivala dolaze i u Mostar! Dio programa Sarajevo Film Festivala, koji će obuhvatiti izbor filmova iz ovogodišnjeg Open Air programa, prikazivat će se u Mostaru od 14. do 19. augusta.

Projekcije u Mostaru odvijat će se na potpuno novoj lokaciji, na otvorenom - na platou novog, moderno uređenog tržnog centra Plaza na Bišću polju. Sve projekcije Open Air programa počinju u 21 sat, uz dolazak pojedinih filmskih ekipa.
 
Film čijom svjetskom premijerom će biti otvoren ovogodišnji, 26. Sarajevo Film Festival – “Koncentriši se, baba”, novi film Pjera Žalice, bit će prikazan i u Mostaru. Nakon filmova “Gori vatra” (2003) i “Kod amidže Idriza” (2004), “Koncentriši se, baba” je njegov treći igrani film. Uloge u filmu ostvarili su glumci iz regije Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i Mira Banjac. Dio ekipe filma dolazi i na projekciju u Mostar!
 
Kao i Sarajevo Film Festival, projekcije u Mostaru održavat će se uz pridržavanje svih epidemioloških naredbi i preporuka u skladu sa aktualnom zdravstvenom situacijom u cilju prevencije COVID-19. Ponašajući se odgovorno i u okviru jasno definiranih smjernica, možemo pokazati kako se društvena kohezija može graditi i tamo gdje smo dužni održavati fizičku distancu.
 
Filmske projekcije na otvorenom, u ležaljkama i dio Open Air programa, donijet će dio atmosfere Sarajevo Film Festivala u Mostar.
 
 
Kontakt za projekcije u Mostaru:
Mail: Mostar@sff.ba
Ines Radić / 063 960 017
 
Žiri Takmičarskog programa - igrani film 30. Sarajevo Film Festivala
Maja Izetbegović voditeljica ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala
Svjetska premijera filma „Nakon ljeta“ Danisa Tanovića otvara 30. Sarajevo Film Festival
Poziv mladima: Snimi kratki video za „Films for Future / Filmovi za budućnost", dođi na 30. Sarajevo Film Festival i osvoji vrijedne nagrade
Akreditacije za 30. Sarajevo Film Festival