Navigacija

Objave

U Sarajevu najmodernije Cineplexx dvorane s najsuvremenijom tehnologijom

Povodom najave otvaranja multipleksa Cineplexx u Sarajevu sa osam kino dvorana opremljenih najsavremenijom tehnologijom, u novim prostorima Cineplexxa upriličeno je druženje Uprave Cineplexxa, njihovih partnera, medija, predstavnika vlasti, koji su zajednički obišli lokaciju novoizgrađenog objekta.

Novo multipleks kino nalazi se na Marijin dvoru u centru Sarajeva i prostire se na 5000 kvadratnih metara.

Christof Papousek, managing partner i financijski direktor Cineplexxa i Constantin Film grupacije:
Ponosni smo da reaktiviramo naš rad i aktivnosti u Sarajevu i da ćemo realizirati projekt multiplex kina s našim partnerima Hotel Europe Grupe i Sarajevo Film Festivalom. Naša predanost prema izvanrednom iskustvu posjete kinu je jaka, ni globalna pandemija nas nije spriječila da izvršimo obećanje. Posebno sada osjećamo obavezu da omogućimo ljudima zabavu i da ih združimo u gledanju novih blockbustera i selekciji festivalskih filmova u najmodernijim Cineplexx dvoranama s najsuvremenijom tehnologijom u najboljoj lokaciji u centru grada. Veselimo se dočekati stanovnike Sarajeva i 26. Sarajevo Film Festivala u novom Cineplexxu u ljeto 2020.

Totalna investicija  (bez troškova zemljišta) u ovom izuzetnom projektu premašuje 10 miliona KM. Projekt spaja rad i stručnost lokalnih kompanija s internacionalnom tehnologijom poput Barco Laser Film projektora, Dolby Atmos tehnologijom koja pruža trodimenzionalni zvuk, Real D Ultimate screen tehnologijom za bistru sliku i najbolji RealD 3D sistem. Ovaj portfelj tehničke opreme će biti uzbudljiv za naše posjetitelje kao i internacionalne redatelje i producente koji će posjetiti Sarajevo Film Festival.

Usporedno sa skorim otvaranjem Cineplexxa Sarajevo ponosni smo da možemo najaviti kooperaciju s AWG Real Estate Mostar. Cineplexx će uskoro pružiti kinematografsko uzbuđenje u Mostaru. S ovim korakom Cineplexx širi prisutnost u Bosni i Hercegovini na 3 lokacije – Sarajevo, Banja Luka i Mostar, što je atraktivna tržišna pozicija.

Rasim Bajrović, vlasnik i direktor Europe grupacije:
U junu prošle godine obećali smo da ćemo objekt Cineplexxa staviti u funkciju u ljeto 2020. godine. Obećanje smo ispunili i godinu dana kasnije evo nas u novom objektu. Radujemo se investiciji koja za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu ima ogroman značaj: u smislu unaprjeđenja opšte kulture, kino kulture, ali i i za otvaranje novih radnih mjesta i novih mogućnosti koje se nude, posebno mladima. U tom smislu Cineplexx će biti baza za daljnji napredak i razvoj grada.
Zahvaljujem se menadžmentu kompanije Cineplexx što su prepoznali ovu sredinu kao potencijal i uložili značajna financijska sredstva. Radove nismo dovodili u pitanje ni prekidali ni u jeku pandemije koja je pogodila cijeli svijet, što itekako pokazuje našu predanost i vjeru ovaj projekat. Sretni smo da će brend kakav je Cineplexx biti pozicionaran u Sarajevu.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala:
Cineplexx će u Sarajevo donijeti potpuno novi doživljaj filma i novu dimenziju kino kulture. Osam novih kino sala, više od 1000 sjedišta, najsuvremenije tehnologije dostupne na kino-prikazivačkom tržištu, ogroman su korak naprijed u razvoju filmskog tržišta Bosne i Hercegovine. Cineplexx, lanac uvjerljivno najmodernijih multipleksa, u Cineplexxu u Sarajevu će prvi u BiH imati instaliran Dolby Atmos system zvuka zahvaljujući kojem publika neće biti samo posmatrač, nego će biti u središtu zbivanja na filmu!
Cineplexx Sarajevo, najmodernije kino, vrhunska kvaliteta slike, zvuk, najsuvremenije tehnologije za Sarajevo Film Festival i njegovu publiku kao nova lokacija Festivalu daje dodatnu vrijednost. Želimo publici da uživa u novom objektu.

Žiri Takmičarskog programa - igrani film 30. Sarajevo Film Festivala
Maja Izetbegović voditeljica ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala
Svjetska premijera filma „Nakon ljeta“ Danisa Tanovića otvara 30. Sarajevo Film Festival
Poziv mladima: Snimi kratki video za „Films for Future / Filmovi za budućnost", dođi na 30. Sarajevo Film Festival i osvoji vrijedne nagrade
Akreditacije za 30. Sarajevo Film Festival