Navigacija

Objave

Prijavi svoj crtež za poster festivala djece i mladih u Busanu u Južnoj Koreji i osvoji putovanje na festival!

Grad Sarajevo i Sarajevo Film Festival u okviru projekta Sarajevo grad filma UNESCO-a pozivaju djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu 15. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, Južna Koreja.

Grad Sarajevo i Sarajevo Film Festival u okviru projekta Sarajevo grad filma UNESCO-a pozivaju djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu 15. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, Južna Koreja. Ovaj konkurs je dio međunarodne saradnje kreativnih gradova filma UNESCO-a, koji čine mrežu od 18 gradova filma iz cijelog svijeta, među kojima su Busan i Sarajevo. 

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu od 5 do 12 godina starosti da na konkurs prijave crtež na temu “Biiip! Biiip! Spasimo Zemlju!”. Pobjednički crteži iz svih kreativnih gradova filma UNESCO-a, među kojima i Sarajeva, bit će izloženi na 15. Međunarodnom filmskom festivalu djece i mladih u Busanu, Južna Koreja, koji će se održati od 7. do 13. jula 2020. godine. 

Crtež koji Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu proglasi najboljim iz svih gradova filma UNESCO-a koristit će se za dizajn postera ovogodišnjeg Festivala u Busanu kao i za promotivne materijale Festivala, uz prethodno ustupljena autorska prava pobjednika/ce. Pobjednik/ca će u pratnji roditelja i/li nastavnika otputovati na Festival u Busan, uz osigurane troškove puta i smještaja.

Naši domovi, naša planeta Zemlja, gori! Greta Thunberg iz Švedske pokrenula je lavinu štrajkova tinejdžera u cijelom svijetu za spas planete. Šta možemo učiniti da smanjimo temperaturu Zemlje? Naučnici kažu da je sve toplije ne samo polarnim medvjedima, nego i našim domovima i Zemlji. Svoju ideju za spas planete pokaži crtežom na temu “Biiip! Biiip! Spasimo Zemlju!”.

Pokaži svoju maštu i kreativnost kroz crtež, pridruži se mladima iz gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta i zabavi se crtajući!

Konkurs je otvoren do 14. februara 2020. godine.

Kako se prijaviti na konkurs?

Tema:

Tema crteža je “Biiip! Biiip! Spasimo Zemlju!”.

Uzrast:

Djeca od 5 do 12 godina starosti iz Kantona Sarajevo.

Tehnike i stil crteža:

Slobodan izbor: vodene bojice, mozaik, kolaž, tempere, skica itd.

Format crteža:

Na papiru za crtanje veličine 35 x 25 cm. 

Trajanje konkursa:

Konkurs je otvoren do 14. februara 2020. godine.

Crtež sa kontakt podacima (ime, prezime, broj telefona, e-mail) potrebno je dostaviti ili poslati na adresu:

Obala Art Centar / Sarajevo Film Festival

Zelenih beretki 12

71 000 Sarajevo, BiH

Za sve dodatne informacije: info@sarajevocityoffilm.ba ili broj 061/ 838-344.

Žiri Takmičarskog programa - igrani film 30. Sarajevo Film Festivala
Maja Izetbegović voditeljica ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala
Svjetska premijera filma „Nakon ljeta“ Danisa Tanovića otvara 30. Sarajevo Film Festival
Poziv mladima: Snimi kratki video za „Films for Future / Filmovi za budućnost", dođi na 30. Sarajevo Film Festival i osvoji vrijedne nagrade
Akreditacije za 30. Sarajevo Film Festival