Navigacija

Objave

Regionalna premijera filma TAKE ME SOMEWHERE NICE

Večeras je u okviru Takmičarskog programa – igrani film upriličena i regionalna premijera filma TAKE ME SOMEWHERE NICE.

Ovaj film bosanskohercegovačko-holandske redateljice Ene Sendijarević svjetsku premijeru imao je ove godine na Filmskom festivalu u Rotterdamu, gdje je osvojio glavnu nagradu. 
 
Na pragu zrelosti, Alma napušta dom svoje majke u Nizozemskoj i putuje u rodnu Bosnu kako bi posjetila oca kojeg nikada nije upoznala. Stvari od početka ne idu po planu. Njen rođak Emir priređuje joj hladan doček i ismijava njen lagodan život na Zapadu. Istovremeno, neporeciva seksualna privlačnost gura Almu u strastvenu vezu s Emirovim najboljim prijateljem, problematičnim Denisom. Iako se prepreke na koje nailazi gomilaju, Alma se neustrašivo drži svoga plana da pronađe oca. Nošeni bezbrižnom mladalačkom energijom i naletom zrele spoznaje, buntovni trojac se upušta u avanturu krenuvši na putovanje kroz uzbudljivu unutrašnjost Bosne, koje iz trenutka u trenutak postaje sve više nepredvidljivo. Tokom putovanja, Alma će naučiti da prihvati i shvati sebe, te prigrli izazove na koje nailazi.
 
Film možete pogledati u sljedećim terminima.
 
Režija: Ena Sendijarević 
Uloge: Sara Luna Zorić, Lazar Dragojević, Ernad Prnjavorac, Sanja Burić, Jasna Ðuričić, Mario Knezović, Emir Hadžihafizbegović, Ivana Vojinović
Seksualno buđenje gruzijske kinematografije
Regionalna premijera filma TIGRICA
Regionalna premijera filma KOS KOS KUPINA
Svjetska premijera filma MEDIUM
Međunarodna premijera filma SLOBODA