Navigacija

Objave

Masterclass s Isabelle Huppert

Iskoristite priliku da vidite i čujete legendarnu francusku glumicu uživo! U nedjelju, 18. augusta u 18:00 u kinu Meeting Point, 25. Sarajevo Film Festival će upriličiti „Masterclass s Isabelle Huppert“ – ovogodišnjom dobitnicom Počasnog Srca Sarajeva.

Isabelle Huppert legendarna je filmska i pozorišna glumica. Tokom karijere od pet desetljeća surađivala je sa slavnim rediteljima poput Michaela Hanekea, Claudea Chabrola, Jean-Luc Godarda, Ottoa Premingera, Bertranda Taverniera, Bertranda Bliera, Claire Denis i Paula Verhoevena. Cijenjena je od publike i kritike zbog nezaboravnih uloga u filmovima PIJANISTICA, BIJELA ROBA, ONA, GRETA i mnogim drugima.
 
Višestruko nagrađivana glumica govorit će o svojoj karijeri, te podijeliti znanje i iskustvo s publikom i predstavnicima medija. Razgovor će moderirati umjetnički direktor International Film Festivala & Awards Macaoa, Mike Goodridge. Razgovor će se odvijati na engleskom jeziku.
 
Ulaz na Masterclass je besplatan, uz ulaznicu koju je moguće podići osobno u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) ili s ulaznicom za projekciju filma FRANKIE.
 
Broj ulaznica je ograničen!
 
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije