Navigacija

Objave

Direktor Sarajevo Film Festivala i načelnik Općine Centar obišli festivalske lokacije

Danas je direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra obišao festivalske lokacije sa načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem.

‘’Sarajevo Film Festival je susret civilizacija i kultura. To je brend Bosne i Hercegovine i regije. Svi moji saradnici će biti u funkciji Sarajevo Film Festivala – želimo imati pruženu ruku i otvoreno srce za sve što treba u pomoći u realizaciji Festivala. Jako smo zadovoljni da smo bili sudionici podrške stvaranju boljih uslova rada Sarajevo Film Festivala, jer naravno, uvijek može više. U Sarajevo Film Festival treba ulagati kako država, tako Federacija, kanton i svi nivoi. Mi stojimo na raspolaganju i već iduće godine ćemo napraviti konkretne korake da poboljšamo ono na čemu možemo raditi’’, izjavio je Ajnadžić, najavljujući i drugačiji, bolji izgled oko Narodnog pozorišta. 
 
Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom dugogodišnjom uspješnom suradnjom s Općinom Centar. Raduje  nas da svake godine imamo konkretne pomake u boljoj suradnji i vjerujem da lokalna zajednica ne samo doprinosi nego i uživa u tome da Festival donosi jednu novu vrijednost i na taj način poboljšavamo i život lokalne zajednice i doprinosimo kulturnim dešavanjima u cijeloj regiji.
 
Ajnadžć je najavio i uličnu paradu s oko 300 umjetnika i umjetnica na dan otvaranja SFF-a s mažoretkinjima, bendovima i brojnim drugim sadržajima.
 
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije