Navigacija

Objave

Rezultati ovogodišnjeg TeenAction konkursa

Sedam kratkih filmova i deset mladih filmaša i filmašica dio su ovogodišnje selekcije TeenAction programa.

Suad Hadžimehanović i Jelena Živković predstavit će se s filmom #FOLLOWME, Isidora Ratković s RITMOM ODGAĐANJA, Haris Obradović, Ahmed Haračić i Amina Isaković s DOMAĆOM ZADAĆOM, Faris Dervić sa ZONOM KOMFORA, Aida Kauković s filmom THE GAME, Aldin Sarić s DVA SMO SVIJETA RAZLIČITA i Uma Nea Zaimović sa VENI, VIDI, VOZI!
 
Njih desetero takmičit će se za ovogodišnje nagrade: putovanje u Dohu - učešće u žiriju omladinskog festivala Ajyal.
 
TeenAction je projekat namijenjen mladim filmskim autorima/cama koji šestu godinu zaredom realiziraju Sarajevo Film Festival i Operacija kino. Autori/ce pozvani/e su da u formi kratkog filma izraze i pokažu vlastite stavove i razmišljanja o svijetu u kojem žive, sa posebnim fokusom na život i probleme mladih u današnjem društvu. Svoj kratki film mogli su prijaviti svi mladi filmski autori/ce iz Bosne i Hercegovine koji nisu stariji od 19 godina.
 
TeenAction pruža im priliku da svoje filmove prikažu u pravom kinu pred hiljadama vršnjaka u okviru programa TeenArena 25. Sarajevo Film Festivala. Osim toga, imaju priliku upoznati druge mlade ljude sličnih interesa s kojima mogu razmijeniti iskustva i mišljenja, ali i biti dio jednog filmskog edukativnog i kreativnog programa. Po završetku festivala njihovi filmovi će biti prikazan u okviru projekta Operacije kino širom Bosne i Hercegovine.
 
Maja Izetbegović voditeljica ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala
Svjetska premijera filma „Nakon ljeta“ Danisa Tanovića otvara 30. Sarajevo Film Festival
Poziv mladima: Snimi kratki video za „Films for Future / Filmovi za budućnost", dođi na 30. Sarajevo Film Festival i osvoji vrijedne nagrade
Akreditacije za 30. Sarajevo Film Festival
Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije po odluci struke nominovano osam serija iz protekle sezone