Navigacija

Objave

350 volontera na Sarajevo Film Festivalu

Za 25. Sarajevo Film Festival vladao je ogroman interes volontera: ove godine stiglo je 695 prijava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Turske, Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Maroka, Njemačke, Austrije, Rusije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Od 695 prijavljenih na predstojećem izdanju Sarajevo Film Festivala bit će angažirano 350 volontera.
 
Oni su se danas okupili na velikom sastanku u kinu Meeting Point zajedno sa predstavnicima direkcije Sarajevo Film Festivala i voditeljima Odjela. Volontiranje je prilika koja uz pristup određenom broju projekcija, omogućava i stjecanje praktičnog iskustva organizacije događaja u profesionalnom i prijateljskom okruženju. 
 
Poslovi tehničke pripreme, pomoć prilikom dočeka, registracije i smještaja gostiju, rad u Festivalskom i Press centru, samo su neke od brojnih mogućnosti za angažman volontera prema njihovim sklonostima. Pored toga što postaju dio jednog velikog i uspješnog događaja, volonteri imaju priliku razvijati svoje vještine i usvajati nova znanja.
Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije