Navigacija

Objave

Program Sarajevo Film Festivala i ove godine u ljetnom kinu “Safet Zajko” Novi Grad

Na radost mnogobrojnih stanovnika novogradske Općine, ali i svih drugih ljubitelja filma, Sarajevo Film Festival i Općina Novi Grad Sarajevo i ove godine realizirat će zajednički projekat festivalskog programa.

Načelnik Općine Semir Efendić i direktor udruženja Obala Art Centar Mirsad Purivatra potpisali su danas sporazum o saradnji na realizaciji programa 25. Sarajevo Film Festivala koji će se ove godine održati od 16. – 23. augusta 2019. godine.
 
„Zadovoljstvo je i ove godine festival imati u Novom Gradu. Ovo je nastavak dugogodišnje saradnje. Jako pozitivno iskustvo koje imamo zadnje od kako organizujemo projekcije i u ljetnom kinu “Safet Zajko” Novi Grad nas zaista inspiriše i daje motiva da svake godine radimo još bolje. Ovaj prostor prethodnih godina na svim projekcijama bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, te smo sigurni da će tako biti i ove godine”, kazao je u svom obraćanju medijima Mirsad Purivatra.
 
Programske aktivnosti 25. Sarajevo Film Festivala uključivat će dnevne i večernje termine projekcija. Dnevne projekcije Dječijeg i TeenArena programa Festivala će biti prikazivane u Kinu “Novi Grad” od 18:00 sati, dok će se večernje projekcije prikazivati u ljetnom kinu “Safet Zajko” Novi Grad.  Na pozornici ljetnog kina “Safet Zajko” Novi Grad bit će prikazane projekcije iz programa Ljetnog kina “Metalac” i redovnog programa Festivala, a sve projekcije će počinjati od 21:00 sat.
 
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić istakao je da je zadovoljstvo biti partner projekta kao što je Sarajevo Film Festival: “Raduje nas da smo u prilici da podržimo njegovu realizaciju, a posebno da dio programa možemo imati u Novom Gradu.  Ljetna kina imaju posebnu draž i mi imamo sreću da i ove godine u okviru Sarajevo Film Festivala imamo jedno takvo kino u Centru “Safet Zajko”. Organizatori se uvijek potrude da ovdje dovedu i neke od protagonista filmova da ih publika vidi i čuje. Imat ćemo priliku vijdeti i fimove iz bh. produkcije koji izazivaju veliki interes publike, tako da se nestrpljenjem očekujemo početak SFF-a”.
 
U slučaju kiše, projekcije iz ljtnog kina “Safet Zajko” Novi Grad će biti premještene u Kino “Novi Grad”. Karte za projekcije moći će se kupiti na box office-ima SFF-a, te sat vremena prije projekcije u Centru “Safet Zajko” ukoliko se radi o večernjim projekcijma, odnosno sat vremena prije na biletarnici u Općini Novi Grad Sarajevo ako je riječ o dječijem i TeenArena programu Festivala.
 
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije