Navigacija

Objave

BH Telecom i Sarajevo Film Festival ove godine zajedno žive festivalsku priču

U prvim godinama, kada je Sarajevo Film Festival bio ideja entuzijasta koji su vjerovali da mogu donijeti promjene na kinematografskoj sceni Bosne i Hercegovine, među onima koji su pružili podršku bio je i tadašnji JP PTT Bosne i Hercegovine, kao glavni sponzor Festivala.

 Saradnja je, sa povremenim prekidima, trajala nekoliko godina, a Sarajevo Fim Festival je danas jedan od najznačajnih evropskih filmskih festivala i omiljena destinacija brojnih poznatih ličnosti. Na jubilarnu, 25. godišnjicu Festivala, saradnja je ponovno uspostavljena i, kako je najavljeno na konferenciji za medije, BH Telecom će naredne tri godine biti glavni sponzor Sarajevo Film Festivala.

„BH Telecom je lider u telekomunikacijskom sektoru, najuspješnija javna kompanija i jedan od najpoznatijih bh. brendova koji podržava domaću kinematografiju. U prethodnih 20 godina smo bili partneri i koproducenti brojnih domaćih filmova i festivala. Danas, na jubilarnu 25. godišnjicu, ponosni smo da ponovo počinje saradnja tokom koje će BH Telecom u naredne tri godine biti glavni sponzor Sarajevo Film Festivala pod sloganom „Moje Sarajevo. Moja priča“, izjavio je v.d. generalnog direktora BH Telecoma Sedin Kahriman  te dodao da mu je drago što je BH Telecom glavni sponzor najznačajnijeg filmskog festivala i društvenog događaja u regiji koji je zauzeo značajno mjesto na evropskoj i svjetskoj sceni filma i na najljepši način promoviše Bosnu i Hercegovinu i grad Sarajevo. 

„Kao što znate, ove godine smo pustili 4G+ mrežu i u tehnološkom smislu smo napravili značajan iskorak. Tokom Festivala ćemo otići korak dalje i u našoj pagodi na festivalskom trgu ćemo svim posjetiocima omogućiti demonstraciju usluga i iskustava koje pruža 5G mreža, kako bismo posjetiocima dočarali mogućnosti i primjene nove tehnologije. U sklopu moja TV usluge ćemo našim korisnicima, zajedno sa direkcijom Festivala, ponuditi novi kanal „Moj film“ na kojem će biti emitovan izbor filmova koji su do sada prikazani na Sarajevo Film Festivalu, a za koje Festival ima autorska prava. 

Već sada možemo najaviti da će  BH Telecom u narednom periodu biti ključna platforma za kreiranje i plasman audio vizuelnih sadržaja iz oblasti filma, muzike i sporta, što znači da ćemo svojim korisnicima ponuditi kvalitetne domaće filmove, serije i ostale sadržaje u vlastitoj produkciji i u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom i drugim produkcijskim kućama. Sarajevo je u regiji prepoznatljivo po specifičnom duhu, humoru, odličnim filmskim radnicima te filmskim hitovima. Ovom kampanjom i saradnjom želimo vratiti te vrijednosti i dati svoj doprinos da se Sarajevo pozicionira kao grad dobrog filma“, rekao je g. Kahriman. 

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, se prisjetio prvih dana Festivala i istakao značaj saradnje sa BH Telecomom. „U prvim godinama našeg postojanja, kada smo se borili da promovišemo našu viziju i zadobijemo povjerenje filmskih autora i publike, sponzorstvo BH Telecoma je Sarajevo Film Festivalu omogućilo nesmetan rad i uspostavljanje visokih standarda u organizaciji festivala. Jaka podrška BH Telecoma ujedno je bila i poziv za ostale renomirane sponzore da se priključe u porodicu naših sponzora, koja je do danas okupila neke od najznačajnjih svjetskih i regionalnih kompanija. Festivalu koji je među liderima filmskih festivala u Evropi, partneri su itekako važni. Posebnu važnost za nas ima partner iz telekomunikacijskog sektora, jer su te kompanije sve više aktivno uključene u prozvodnju audio vizuelnih sadržaja kao što su filmovi, serije i slični sadržaji. Zato je saradnja sa BH Telecomom, kao liderom na bh. telekomunikacijskom tržištu, od obostrano velikog značaja i interesa. Vjerujemo da će se već u narednim godinama BH Telecom pozicionirati kao jedan od glavnih influencera u kreiranju i plasmanu audio vizuelnih sadržaja i tako obogatiti cjelokupnu filmsku produkciju i obogatiti ponudu sa kvalitetnim filmovima i serijama koji će se gledati na BH Telecom platformama i festivalima. Drago nam je da Sarajevo Film Festival i BH Telecom kreiraju jednu novu, zajedničku priču“, izjavio je g. Purivatra.

Na press konferenciji je predstavljena promotivna kampanja koju je BH Telecom pripremio za ovogodišnji Sarajevo Film Festival pod nazivom „Moje Sarajevo. Moja Priča“. Pored specijalnog izdanja prepaid paketa sa temom Sarajevo Film Festivala, posjetioci Sarajevo Film Festivala će tokom osam dana festivala moći uživati u brojnim iznenađenjima koje je pripremio BH Telecom kao što su pokloni za posjetioce, besplatne wi-fi zone, nagradne igre i praćenje uživo festivalske atmosfere sa nekoliko lokacija na moja Tv posebnom kanalu. 

Premijerno je prikazan i spot koji će biti emitovan tokom festivalskih dana, a koji je objedinio čuvene scene iz filma „Valter brani Sarajevo“ i nezaboravne replike glumaca koje često citiramo, budeći nostalgiju za svim onim lijepim stranama Sarajeva, njegovom tradicijom, mentalitetom, opštom i kulturom grada i vrijednostima zbog kojih volimo Sarajevo.

Maja Izetbegović voditeljica ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala
Svjetska premijera filma „Nakon ljeta“ Danisa Tanovića otvara 30. Sarajevo Film Festival
Poziv mladima: Snimi kratki video za „Films for Future / Filmovi za budućnost", dođi na 30. Sarajevo Film Festival i osvoji vrijedne nagrade
Akreditacije za 30. Sarajevo Film Festival
Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije po odluci struke nominovano osam serija iz protekle sezone