Navigacija

Objave

Nove lokacije Sarajevo Film Festivala – filmovi i u Općini Novo Sarajevo

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra i v.d. direktorica JU Međunarodnog centra za djecu i omladinu „Novo Sarajevo” Zorica Miličević potpisali su danas Sporazum o realizaciji kulturnih aktivnosti u ovoj općini u sklopu 25. Sarajevo Film Festivala. Sporazum je potpisan u Dječijoj kući „Novo Sarajevo“.

Ovom suradnjom izbor filmova iz programa ovogodišnjeg Festivala, od 17. do 22. augusta 2019. bit će prikazivani na dvije lokacije u Općini Novo Sarajevo: u dvorani Dječije kuće (Grbavička bb) i Međunarodnom centru za djecu i omladinu (Kemala Kapetanovića 17). Na ovim lokacijama bit će prikazani filmovi iz Dječijeg i TeenArena programa, iz programa Open Air, Summer Screen i drugih festivalskih selekcija, za sve uzraste.

„Sretni smo da se Sarajevo Film Festival širi i na Općinu Novo Sarajevo i dobija nove lokacije. Lijepo je vidjeti da  Grad Sarajevo raspolaže sa novim objektima kao što je Dječija kuća koji je jedan od najboljih objekata u kojima sam bio, u kojem mladi mogu koristiti prostor za kulturu i edukaciju. Naša suradnja je jedan lijep početak korištenja ovih prostora. Stvaramo novi ambijent prikazivanja filmova od ujutro do navečer u lokalnoj sredini. Iskustvo drugih općina s kojima surađujemo i u kojima imamo festivalske lokacije pokazalo se kao odličan primjer odziva lokalne publike na ove projekcije’’, rekao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo je rekao da će program reginalno prepoznatljivog filmskog brenda -Sarajevo Film Festivala ove godine biti dostupan građanima Novog Sarajeva, kao i svima onima koji budu mogli prosustvovati tim projekcijama. „Uvijek nam je bila želja da jedan dio programa Festivala prebacimo na područje ove općine. Ponosan sam što smo ovom suradnjom počeli jednu novu tradiciju. Promocija razvoja kulture i sporta jedan je od naših ciljeva’’, rekao je Koldžo.

„Dvorane u Novom Sarajevu u kojem će biti prikazane projekcije Sarajevo Film Festivala namijenjene djeci i mladima  poslužiće i za filmske radionice i istovremeno za susrete sa glumcima’’, najavila je i Zorica Miličević, v.d. direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu „Novo Sarajevo“.

Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije