Navigacija

Objave

Mastercard i Sarajevo Film Festival slave petu godinu partnerstva

Mastercard i Sarajevo Film Festival su najavili produžetak saradnje i ovo će biti peta godina za redom kako je Mastercard zlatni sponzor jednog od najznačajnijih evropskih filmskih festivala.

Tokom zadnje četiri godine, Mastercard je pripremao nebrojena iznenađenja posjetiocima Festivala. Ove godine, pored iznenađenja, Mastercard je želio da uključi partnere u događaj, kao i da započne razgovor o tome kako gledati svijet drugim očima i koliko je značajan uticaj kina na naše živote. 

“Značaj ovog događaja ga čini savršenim parom našoj viziji pružanja neprocjenjivih iskustava našim klijentima u Bosni i Hercegovini i šire. Radimo na poboljšavanju iskustava – od bržih, lakših i sigurnijih plaćanja do uvođenja inovacija u poslovanje i poklanjanja jedinstvenih iznenađenja vlasnicima kartica,“ rekao je Amir Trokić, Account manager za Bosnu i Hercegovinu u kompaniji Mastercard, te izrazio svoje zadovoljstvo sa ovom produženom saradnjom: „Ponosni smo što smo sponzori Sarajevo Film Festivala, kao najvećeg i najznačajnijeg regionalnog filmskog događaja, petu godinu za redom. Mi u Mastercardu vjerujemo da su iskustva najbitnija i posvećeni smo pružanju jedinstvene prilike našim klijentima širom svijeta.“

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, je rekao: "Pravo je zadovoljstvo biti podržan od strane jednog globalnog brenda kakav je Mastercard i biti na mapi svjetski poznatih festivala kao što su Cannes, Venecija ili Berlinale, koje također podržava Mastercard – kompanija koja ulaže u film, razumije važnost naših napora i umnogome doprinosi poboljšanju kvalitete Sarajevo Film Festivala kao značajnog kulturnog i društvenog događaja u regiji.“

Na događaju za medije na kojem je najavljen nastavak partnerstva Mastercarda i Sarajevo Film Festivala, novinari su imali priliku da dožive jedinstveno iskustvo konferencije za štampu sa Damirom Šehanovićem kao moderatorom. U ugodnoj atmosferi kafea Meeting Point predstavljeno je 25 godina Sarajevo Film Festivala, kao i 5 godina Mastercardove podrške, te su najavljene ovogodišnje aktivnosti. 

25. Sarajevo Film Festival održat će se od 16. do 23. augusta 2019., pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

 
Sudionici Slano Film Days budućnost su regionalne filmske scene
Otvorene prijave za volontiranje na 30. Sarajevo Film Festivalu
Snimi reel i sudjeluj u pozivu „Idemo na Festival“ Sarajevo Film Festivala i UniCredit Bank
Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu