Navigacija

Objave

DOGMAN Mattea Garronea u Ljetnom kinu Raiffeisen

Nakon GOMORRE, Matteo Garrone na Sarajevo Film Festival se vratio sa novim hitom – filmom DOGMAN koji je večeras prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen, u programu Open Air. Publiku su pozdravili glavni glumci Marcello Fonte, dobitnik Zlatne palme za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Cannesu za ulogu u ovom filmu i Edoardo Pesce.

U Sarajevo su došli zajedno s casting direktorom ovog filma Francescom Vedovatijem. Fonte je, uz Zlatnu palmu za glumca u Cannesu, osvojio i nagradu za najboljeg glumca Međunarodnog udruženja kinofila (ICS Cannes Award), a film je osvojio i Srebrene vrpce, nagrade Talijanskog nacionalnog sindikata filmskih novinara: za najbolji film – Matteo Garrone; za najboljeg glumca - Marcello Fonte, Edoardo Pesce; za produkciju - Matteo Garrone, Paolo Del Brocco, Archimede, Rai Cinema; za casting direktora - Francesco Vedovati; za najboljeg urednika - Marco Spoletini; za režiju – Matteo Garrone; za scenografiju - Dimitri Capuani; za zvuk - Maricetta Lombardo. 
 
Film govori o Marcellu, sitnom i blagom čovjeku koji dane provodi između posla u skromnom salonu za pse, ljubavi prema kćerki Alidi i podčinjenog odnosa sa Simoncinom koji terorizira čitavo naselje. Uloge u filmu ostvarili su Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano, Adamo Dionisi, Francesco Acquaroli, Alida Baldari Calabria, Gianluca Gobbi. DOGMAN je svjetsku premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu.
Noć prije svečanog otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala, na predfestivalskoj projekciji puno Ljetno kino Coca-Cola
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji
Jesse Eisenberg dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala
Predstavljamo Open Air program, danas počinje online prodaja ulaznica
Mads Mikkelsen dolazi na 28. Sarajevo Film Festival