Navigacija

Objave

Ove godine još veća podrška Turističke zajednice Kantona Sarajevo SFF-u

Drugu godinu zaredom nastavlja se saradnja Sarajevo Film Festivala i Turističke zajednice Kantona Sarajevo, ozvaničeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

“Ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala bit će jedno od izdanja koje ćemo sigurno pamtiti. Predsjednik žirija Takmičarskog programa – igrani film je dvostruki oskarovac Asghar Farhadi, iranski reditelj i scenarist, jedan od najznačajnijih filmskih stvaralaca današnjice. Nakon dugog niza od više od 20 godina, imamo kontinuiranu podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo, koja je za ove dvije godine pokazala sve ono što bi trebala da uradi jedna takva ustanova. Prošlogodišnja saradnja je bila fantastična, kada je održan specijalni event – koncert Plavog orkestra, ta saradnja se nastavlja. Nadamo se da će Sarajevo živjeti svih 365 dana u godini kao što živi za vrijeme Sarajevo Film Festivala”, rekao je direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur naglasio je da je Sarajevo Film Festival najbolji brend Grada Sarajeva. “Festival mijenja sliku grada. Ove godine podrška Turističke zajednice Kantona Sarajevo bit će još veća u odnosu na prošlu godinu. Svaka uložena marka u Sarajevo Film Festival višestruko nam se vrati. Ali puno veći benefit koji imamo, osim tog ekonomskog o čemu svjedoče popunjeni smještajni kapaciteti, velik promet kod lokalnih ugostitelja te brojni drugi pokazatelji, jest brendiranje grada i države zahvaljujući Sarajevo Film Festivalu. Sarajevo za vrijeme Festivala živi na jedan drugačiji način. Sarajevo Film Festival je najbolji proizvod ovog grada, ono najbolje poslije rata što su vrijedni ljudi koji vode Sarajevo Film Festival napravili u ovom gradu”, rekao je Muzur i naglasio da će Turistička zajednica Kantona Sarajevo ove godine podržati Sarajevo Film Festival ove godine podržati više u odnosu na prethodnu godinu, što je bio početak saradnje.

Purivatra je rekao i da je ulaganje u kulturu jedan od najboljih načina za povrat investicija, a o utjecaju koji Sarajevo Film Festival ima na cjelokupnu ekonomiju, privredu, turizam... govori i studija koju je napravila britanska konzultantska kompanija Olsberg.SPI, čiji će rezultati biti predstavljeni uskoro na posebnoj konferenciji za novinare.

24. Sarajevo Film Festival će biti održan od 10. do 17. augusta.

 
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije