Navigacija

Objave

„Velika bolest / The Big Sick“ – Open Air

Za Showalterov film „Velika bolest“ kažu da je bio pravo iznenađenje ovogodišnjeg Sundance Film Festivala, a publika 23. Sarajevo Film Festivala moći će ga pogledati 17. augusta 2017. u 20:30 sati u okviru Open Air programa.

Kritika ga opisuje kao zabavan, interesantan, komercijalan, dobro napravljen, s dobrom glumačkom ekipom, film koji će vjerovatno puniti kino-dvorane.

Velika bolest / The Big Sick 

SAD, 2017., 119 min

Režija: Michael Showalter

Uloge: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano, Anupam Kher, Zenobia Shroff, Adeel Akhtar

Pakistanski komičar Kumail na jednom od svojih stand-up nastupa upoznaje američku studenticu Emily. Njihova veza cvjeta, ali Kumaila uskoro počinje brinuti da li će članovi njegove tradicionalne muslimanske porodice prihvatiti Emily. Kada Emily iznenada oboli i padne u komu, Kumail neočekivano gradi blizak odnos s njenim duboko zabrinutim roditeljima.

BIOGRAFIJA REDITELJA

Michael Showalter rođen je 1970. godine u Princetonu, New Jersey, SAD. Bio je koscenarista i reditelj filma HELLO, MY NAME IS DORIS, koji je osvojio Nagradu publike na Filmskom festivalu South by Southwest. Jedan je od osnivača komičarskih grupa The State i Stella. Glumio je u filmovima THE BAXTER, WET HOT AMERICAN SUMMER i THEY CAME TOGETHER. Jedan je od autora filma WET HOT AMERICAN SUMMER: FIRST DAY OF CAMP AND SEARCH PARTY, a trenutno priprema nastavak pod naslovom WET HOT AMERICAN SUMMER: TEN YEARS LATER. Njegov film VELIKA BOLEST premijerno je prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu Sundance.

FILMOGRAFIJA REDITELJA

2017 – THE BIG SICK

2015 – HELLO, MY NAME IS DORIS

2005 – THE BAXTER

Domaća premijera filma UMRI PRIJE SMRTI
Prikazan film ZAISTA, NIKAD NISI BIO OVDJE Lynne Ramsay, dobitnice Počasnog Srca Sarajeva
Predstavljamo Open Air program 29. Sarajevo Film Festivala
Noć prije svečanog otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala, na predfestivalskoj projekciji puno Ljetno kino Coca-Cola
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji