Navigacija

Objave

Poziv na druženje za mlade filmoljupce

Kao uvod u ovogodišnju ludo zabavnu festivalsku sedmicu, TeenArena i Dječiji program 23. Sarajevo Film Festivala pozivaju najmlađe filmoljupce i omladinski tim na poseban događaj.

U ambijentu nove festivalske lokacije namijenjene isključivo za ovaj uzrast – Youth House u Pozorištu mladih Sarajevo, družit ćemo se u nedjelju, 6. augusta 2017., od 12:00 sati, upoznavati i pripremati za sve ono što nas očekuje na samom Festivalu.

Naši sponzori će se pobrinuti da svi prisutni imaju ukusno osvježenje za ljetne vrućine, a tim Dječijeg programa i TeenArene osigurao je i zabavu za sve prisutne, velike i male.

Sve što je potrebno je da dođete i ponesete osmijeh i dobro raspoloženje. Pozovite drugare, brace i seke, povedite za ruku mamu i tatu, i dođite u Pozorište mladih da se upoznamo i na zabavan način najavimo ludu omladinsku sedmicu 23. Sarajevo Film Festivala.

Sarajevo Film Festival već dugi niz godina s posebnom pažnjom bira sadržaje i kreira popratne aktivnosti za omladinski program čiji su sastvani dio dvije programske selekcije -- TeenArena i Dječiji program. U okviru Dječijeg programa drugu godinu za redom postoji i podselekcija MiniArena, namijenjana najmlađim filmoljupcima.

Filmovi izabrani iz najnovije svjetske produkcije imaju za cilj ne samo da zabave, nego i da potaknu na razmišljanje mladu publiku, te razviju ljubav mladih prema sedmoj umjetnosti.

FANTASTIČNI TRIO pobjednički film TeenArena programa
KRALJICA PLESA pobjednički film Dječijeg programa
Dječiji program i Teen Arena program 29. Sarajevo Film Festivala
Budi dio žirija TeenArena ili Dječijeg programa Sarajevo Film Festivala!
Najbolji film TeenArena programa je KLUB RUŽNE DJECE, a Dječijeg programa ROCCA – DJEVOJČICA KOJA ĆE SPASITI SVIJET