Navigacija

Objave

„Pravo vrijeme / Good Time“ – Open Air

Šta se, između ostalog, krije iza „američkog sna“? Publika 23. Sarajevo Film Festivala moći će o tome više saznati u filmu Pravo vrijeme / Good Time, američkog rediteljskog dvojca, braće Josha i Bennya Safdie. Film će biti prikazan u okviru Open Air programa 23. Sarajevo Film Festivala 13. augusta 2017. U 20:30 sati.

Braća se slažu da do sada i nisu bili naročito poznati i da se osjećaju „kao da su živjeli ispod kamena“. Ipak, kritičari i publika su „Pravo vrijeme“ jako dobro primili, opisujući ga kao izuzetno napet triler sa dosta zapleta, i dosta brze akcije. Premda nije osvojio neku od nagrada na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, „Pravo vrijeme“ braće Safdie izazvao je pravo oduševljenje publike, donoseći sliku realnog života njujorškog Queensa, često daleko od onoga što se u ostatku svijeta percipira kao „američki san“.

Pravo vrijeme / Good Time

SAD, 2017., 100 min

Režija: Josh Safdie, Benny Safdie

Uloge: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh, Barkhad Abdi, Buddy Duress, Taliah Webster, Peter Verby, Gladys Mathon, Necro 

Nakon što mu mlađi brat završi u zatvoru zbog neuspjele pljačke banke, Konstantin kreće na opasno putovanje kroz gradski kriminalni milje ne bi li brata izbavio iz zatvora. U samo jednoj noći, žureći da spasi i brata i sebe, Konstantin upada u besmislen vrtlog nasilja i razaranja, savršeno svjestan da im obojici život visi o koncu.

BIOGRAFIJA REDITELJA

Josh i Benny Safdie rođeni su i odrasli u Queensu i na Manhattanu, New York. Dobitnici su brojnih festivalskih nagrada, uključujući nagrade FIPRESCI i nezavisne filmske nagrade Spirit i Gotham. Filmovi su im premijerno predstavljeni na značajnim međunarodnim filmskim festivalima, poput festivala u Cannesu, Locarnu, Torontu i Veneciji, kao i na Filmskom festivalu Sundance i SXSW. Prije tri godine su sa Sebastianom Bear-McClardom i Oscarom Boysonom pokrenuli filmski studio Elara Pictures.

FILMOGRAFIJA REDITELJA

2017 – GOOD TIME

2014 – HEAVEN KNOWS THAT

2013 – LENNY COOKE (dokumentarni film)

2012 – TROPHY HUNTER (kratki film)

2011 – STRAIGHT HUSSLE (kratki dokumentarni film)

2011 – BUTTONS (dokumentarni film)

2009 – DADDY LONGLEGS

Domaća premijera filma UMRI PRIJE SMRTI
Prikazan film ZAISTA, NIKAD NISI BIO OVDJE Lynne Ramsay, dobitnice Počasnog Srca Sarajeva
Predstavljamo Open Air program 29. Sarajevo Film Festivala
Noć prije svečanog otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala, na predfestivalskoj projekciji puno Ljetno kino Coca-Cola
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji