Navigacija

Objave

Završne pripreme na Ljetnom kinu Raiffeisen

Radovi na pripremi glavne atrakcije Sarajevo Film Festivala, ljetnog kina smještenog na igralištu Metalac koje od ove godine nosi ime Ljetno kino Raiffeisen, u punom su jeku.

U ponedjeljak ujutro bilo je veoma živo na Ljetnom kinu Raiffeisen kada je podignuto i platno na kojem ćemo ove godine gledati niz uzbudljivih naslova i ugostiti brojne eminentne goste. Open Air program ove godine nam donosi filmove: DRUGA STRANA NADE, Akija Kaurismäkija koji će predstaviti glumci Sherwan Haji i Simon al-Bazoonm, NIOTKUDA Fatiha Akina, PRAVO VRIJEME Josha Safdiea, Bennya Safdiea, ŽABA Elmira Jukića čija mnogobrojna ekipa će se pokloniti publici, AVRILINA KĆERKA koji će predstaviti reditelj Michel Franco, RIBA ZVANA WANDA Charlesa Crichtona, koji će predstaviti počasni gost Festivala John Cleese, VELIKA BOLEST Michaela Showaltera te VOZAČ Edgara Wrighta.

U Ljetnom kinu Raiffeisen ove godine će biti upriličene i dvije ceremonije uručenja nagrada Počasno Sarajeva koje su ove godine dodijeljene Johnu Cleeseu i Oliveru Stoneu.

Vrijedna ekipa SFF-a je proteklog vikenda krenula je i sa postavljanjem novih stolica koje će za festivalsku publiku biti tek jedna od novina na najatraktivnijoj festivalskoj lokaciji, koja svake večeri ugošćava više od 3.000 gledalaca.

U 23. izdanju Ljetno kino Raiffeisen će dočekati ljubitelje sedme umjetnosti u potpuno novom ruhu. 

Projekt rekonstrukcije je već nekoliko mjeseci u toku te će uz fantastična filmska ostvarenja i goste publika uživati u potpuno novom filmskom ugođaju gledanja filmova pod otvorenim nebom.

Za sve ove filmove, ali ostvarenja iz ostalih programa, ljubitelji filma će sutra od 12.00 moći izvršiti online kupovinu ulaznica putem oficijelne web stranice www.sff.ba, a slobodna prodaja počinje 4. augusta u Glavnom Box Officeu koji će i ove godine biti smješten u BKC Sarajevo.

 
Domaća premijera filma UMRI PRIJE SMRTI
Prikazan film ZAISTA, NIKAD NISI BIO OVDJE Lynne Ramsay, dobitnice Počasnog Srca Sarajeva
Predstavljamo Open Air program 29. Sarajevo Film Festivala
Noć prije svečanog otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala, na predfestivalskoj projekciji puno Ljetno kino Coca-Cola
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji