Navigacija

Objave

Počasno Srce Sarajeva za Olivera Stonea u svjetskim medijima

Najava da će Oliveru Stoneu biti uručeno Počasno Srce Sarajeva 23. Sarajevo Film Festivala odjeknula je u medijima širom svijeta.

Američki magazin Variety prenosi kako je Sarajevo Film Festival ove godine odlučio odati počast trostrukom oskarovcu. 

The Hollywood Reporter, kao i IMDb, navode kako odluka Sarajevo Film Festivala o dodjeli Počasnog Srca Sarajeva velikom režiseru koincidira s pohvalama ruskog predsjednika Putina, koji je izrazio zadovoljstvo nedavno emitiranim Putinovim intervjuima, a koje je režirao upravo Stone.

Britanski Screendaily, kao i Cineuropa, napominje kako će 23. Sarajevo Film Festival, osim Olivera Stonea ugostiti i Johna Cleesea, kojem će također biti uručeno Počasno Srce Sarajeva.

Brojni evropski mediji, posebno njemački, francuski i španski, također prenose vijest da će Oliver Stone i John Cleese biti gosti 23. Sarajevo Film Festivala i da će primiti Počasno Srce Sarajeva, navodeći najpoznatija djela trostrukog oskarovca Stonea.

Vijest iz Sarajeva izazvala je i pažnju medija u regiji, pa slovenačka televizija prenosi kako „Srce Sarajeva kuca za Olivera Stonea“. O Počasnom Srcu Sarajeva za Stonea pišu i vodeći mediji u Hrvatskoj i Srbiji, a vijest su prenijeli i gotovo svi mediji u BiH. 

 
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije