Navigacija

Objave

Ništa bez mladih volontera

Volonteri i volonterke, već tradicionalno, i ove godine aktivno učestvuju u pripremi i realizaciji 23. Sarajevo Film Festivala.

Njih 332, osim iz Bosne i Hercegovine dolaze još iz devet evropskih zemalja – Slovenije, Hrvatske, Srbije, Njemačke, Italije, Češke, Španije, Rumunije i Velike Britanije.

Sarajevo Film Festival već dugi niz godina otvara svoja vrata mladim entuzijastima, koji na ovaj način imaju priliku da u profesionalnom i prijateljskom okruženju steknu određena iskustva i vještine u poslovima organizacije najvećeg regionalnog festivala.

Baš kao i do sada, vrijedni volonteri i volonterke će se brinuti da sve protekne u savršenom redu, a bit će angažirani u poslovima tehničke pripreme Festivala, pomoći prilikom dočeka gostiju, njihove registracije i smještaja, te u raduV u festivalskim uredima i sa publikom. 

Za njih će to biti i odlična prilika da, osim što će dosta naučiti o organizaciji festivala, imati i priliku da steknu nova poznanstva i izgrade vlastitu mrežu kontakata, upoznaju Sarajevo i druže sa svojim kolegama iz svih dijelova svijeta.

Mnogi od njih su već godinama dio SFF tima, dok će oni koji ove godine prvi put volontiraju za Sarajevo Film Festival tek dobiti priliku da steknu prva volonterska iskustva.

Da je interes volontera, kako domaćih tako i stranih, za angažman na Sarajevo Film Festivalu veliki, svjedoči i činjenica da ih se na konkurs ove godine prijavilo ukupno 572.

Kao i uvijek, Sarajevo Film Festival svim volonterima i volonterkama želi srdačnu dobrodošlicu i uspješan rad, ali i puno lijepih uspomena iz Sarajeva, sa 23. Sarajevo Film Festivala.

Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije