Navigacija

Objave

Ozvaničen nastavak uspješne saradnje SFF-a i Raiffeisen banke

Projekcijom italijanskog filma „Like Crazy“ u četvrtak uveče je svečano obilježen nastavak uspješne saradnje Raiffeisen banke i Sarajevo Film Festivala.

 Ponosni smo što smo ove godine sponzor Raiffeisen Open Air kina, i istakao bih da smo posebno vezani za Sarajevo Film Festival s kojim sarađujemo od njegovih samih početaka. Banku i Festival dodatno povezuje činjenica da smo tokom godina paralelno rasli i razvijali se, postali vodeći brendovi na ovom tržištu, a naša saradnja prerasla je u istinsko prijateljstvo“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao: „Poslujući u skladu sa strategijom održivosti, kontinuirano nastojimo naš uspjeh podijeliti sa zajednicom u kojoj poslujemo te podržavamo i značajne projekte u oblasti kulture.“


Raiffeisen banka je tokom godina podržavala Festival kroz različite vidove sponzorstva, a od 2009. godine je Glavni sponzor Festivala. Na ovaj način Banka daje doprinos projektu koji ima značajnu ulogu u izgradnji pozitivnog imidža države predstavljajući jedan od najznačajnijih kulturnih projekata u regionu.

„Sretni smo da je Raiffeisen banka uz Sarajevo Film Festival od njegovih početaka te da je svojim proaktivnim pristupom bila odličan putokaz i drugim kompanijama da se pridruže porodici partnera Festivala. Posebno nas raduje da je saradnja sa Raiffeisen bankom u protekle dvije decenije imala uzlaznu putanju, te je stoga bio i logičan slijed da od ove godine naša najatraktivnija lokacija nosi ime upravo ovog našeg partnera“, istakao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala dodajući: „Bez kontinuirane i istinski konstruktivne podrške Raiffeisen banke Festival ne bi bio ovo što danas jeste, a to je međunarodno priznat i prepoznatljiv brend." 

 
UNIQA novi ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala
Izabrana je Naj fotka 28. Sarajevo Film Festivala
Dobitnici UniCredit nagrade publike
Prijavite se na nagradni konkurs “Velika scena” i osvojite vrijedne nagrade
DOŽIVI FESTIVAL U VLASTITOM DOMU