Navigacija

Objave

Kafa sa... rediteljem Stephenom Frearsom

U nedjelju je na Festivalskom trgu u sklopu popratnog programa „Kafa sa...“ održan razgovor sa britanskim rediteljem Stephenom Frearsom, dobitnikom Počasnog Srca Sarajeva za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti.

Novinar i urednik filmskog magazina Sight and Sound, Nick James i moderator razgovora je sa poznatim redateljem razgovorao o procesu nastanka britansko-francuskog filma NESLAVNO SLAVNA FLORENCE koji je noć prije prikazan u sklopu programa Open Air.

Redatelj Frears je pričao o važnosti pravih glumaca, te je istaknuo da je izbjegao izgradnju karikaturalnog i površnog lika odabirom jedne od najboljih glumica današnjice, Meryl Streep. Govoreći o filmu NESLAVNO SLAVNA FLORENCE, Stephen Frears je naveo da je tužnu priču o netalentovanoj operskoj pjevačici uspio ispričati na komičan način, jer je filmski žanr komike jako blizak fenomenu tragičnog.

Na kraju razgovora, Fraers je sa publikom podijelio mišljenje da su u rediteljskom poslu strah i panika ponekad korisni, jer rad pod pritiskom može rezultirati boljim filmskim ostvarenjem.

Nastavljena saradnja s Glavnim sponzorom UniCredit Bank
30. Sarajevo Film Festival: Počasno Srce Sarajeva i program „Posvećeno“ Eliji Suleimanu
Film „Sastanak s Pol Potom“ u službenoj selekciji festivala u Cannesu, među producentima Obala Art Centar iz Sarajeva
Bliži se četvrto Proljetno izdanje Mreže festivala Jadranske regije – sjajne filmove pogledajte besplatno u kinima i online
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije