Navigacija

Objave

Robert De Niro doputovao u Sarajevo!

Prominenti glumac, reditelj i producent Robert De Niro, dvostruki dobitnik nagrade Oscar, pet puta nominiran za Oscara, nagrađen priznanjima Zlatni globus doputovao je u Sarajevo! De Niro je dobitnik prvog Počasnog Srca Sarajeva za životno djelo za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Najveće priznanje Sarajevo Film Festivala Robertu De Niru će biti uručeno na svečanom otvaranju 22. izdanja Festivala koji se ove godine održava od 12. do 20. augusta.

Festival će biti otvoren paralelnim projekcijama u 21 sat u Narodnom pozorištu i u Ljetnom kinu, filma TAXI DRIVER, kultnog filmskog ostvarenja Martina Scorsesea, koji je restauriran povodom 40. godišnjice prikazivanja.

Otvaranje Festivala biće popraćeno i nizom događaja na festivalskim lokacijama ranije danas. Već tradicionalno, na Festivalskom Trgu u 18.30 sati na dan otvaranja biće upriličen svečani prijem za goste i partnere 22. Sarajevo Film Festivala.

Ceremonija Crvenog tepiha ispred Narodnog pozorišta Sarajevo na kojem će se pojaviti Robert De Niro počinje u 20.00 sati, nakon čega će uslijediti Svečana ceremonija otvaranja Festivala. Ove godine, čast da vodi ceremoniju otvaranja ima mlada bh. glumca Alena Džebo.

Pripremite se za specijalnu noć, utoplite se jer nam meteorolozi najavljuju prohladnu avgustovsku noć.

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
Bosanci i Hercegovci išli u kina više nego prethodnih godina: 1,3 miliona gledatelja u bh. kinima u 2023. godini
Noć kina 27. decembra u Sarajevu uz besplatan ulaz, objavljujemo program