Navigacija

Objave

Konkurs Talents Sarajevo 2016.

Novi konkurs za učešće mladih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza u programu Talents Sarajevo, u okviru 22. Sarajevo Film Festivala je otvoren.

Rok za prijave je 10. maj 2016.

Talents Sarajevo 2016, koji će se održati između 14. i 20. augusta, okupit će mlade glumce, reditelje, scenariste, producente, direktore fotografije i filmske kritičare iz Jugoistočne Evrope (Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kipra, Kosova, Mađarske, Makedonije, Malte, Moldavije, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske) i Južnog Kavkaza (Armenije, Azerbejdžana i Gruzije). Po prvi put pozivamo i ohrabrujemo talentovane filmske profesionalce sa Kipra i Malte da prijave svoje učešće u programu.

Osnovan u saradnji sa Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, u proteklih devet godina Talents Sarajevo se profilirao u regionalni centar za upoznavanje i trening nadolazećih filmskih profesionalaca. Deseto jubilarno izdanje nudi bogat Summit program, koji se sastoji od predavanja, moderiranih razgovora i interaktivnih panel-diskusija, upotpunjen laboratorijima za razvoj projekata PACK&PITCH i SCRIPT STATION te studio programima i radionicama, namijenjenim pojedinačnim profesijama, kao što su ACTING STUDIO, CAMERA STUDIO, FILM STAGE STUDIO and TALENT PRESS.

In and Out of Light je tematski fokus u 2016. godini. Deseto izdanje programa Talents Sarajevo istražit će igru između vidljivog i nevidljivog u kinematografiji. Tenzija između vidljivog i nevidljivog, utjelovljenog i čistog potencijala bit će u žiži interesovanja nadolazećih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza okupljenih u programu Talents Sarajevo.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Otvoren poziv za prijave na Talents Sarajevo 2024.
61 učesnik izabran za Talents Sarajevo 2023
Otvoren poziv za prijave na Talents Sarajevo 2023.
Otvoren konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2022.
56 učesnika izabrano za Talents Sarajevo 2021