Navigacija

Objave

Prijem povodom uspjeha filma “Smrt u Sarajevu“ reditelja Danisa Tanovića

Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine i Sarajevo Film Festival organizovali su u petak uveče u sarajevskom kinu Meeting Point prijem povodom uspjeha filma SMRT U SARAJEVU reditelja Danisa Tanovića, koji je na proteklom 66. internacionalnom filmskom festivalu u Berlinu osvojio Srebrnog medvjeda.

Film bh. oskarovca koji su producirali SCCA/pro.ba iz Sarajeva i Margo Cinema iz Pariza na Berlinaleu je osvojio i nagradu FIPRESCI koju dodjeljuje Udruženje internacionalnih filmskih kritičara.

Bio je to povod da se u Meeting Pointu okupe brojni filmski radnici, prijatelji i partneri Udruženja filmskih radnika BiH i Sarajevo Film Festivala te predstavnici medija koji su zajedno sa ekipom filma proslavili još jedan veliki uspjeh bh. kinematografije. 

Srebrni medvjed iz Berlina za SMRT U SARAJEVU predstavlja nastavak niza uspjeha bosanskohercegovačkih filmskih radnika u okolnostima koje su i dalje izuzetno teške i onemogućavaju adekvatan razvoj filmske produkcije i audiovizuelne industrije općenito.

 
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
Bosanci i Hercegovci išli u kina više nego prethodnih godina: 1,3 miliona gledatelja u bh. kinima u 2023. godini
Noć kina 27. decembra u Sarajevu uz besplatan ulaz, objavljujemo program