Navigacija

Objave

Sarajevska pivara d.d. ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala

Sarajevska pivara d.d. novi je ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala, a ova saradnja ozvaničena je u četvrtak svečanim potpisivanjem ugovora ove dvije kompanije.

U prisustvu uposlenika obje kompanije, partnera i prijatelja te predstavnika medija, ugovor su u kinu Meeting Point potpisali Haris Kuskunović, generalni direktor Sarajevske pivare d.d. i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

Tako je Sarajevsko, najpoznatiji brand Sarajevske pivare, postao prvi domaći pivarski brand koji je sponzor Sarajevo Film Festivala.

“Ekskluzivno sponzorstvo SFF-a za nas predstavlja podršku projektu koji doprinosi kvalitetu života građana, promovira našu zemlju  u inostranstvu, i već godinama predstavlja Sarajevo kao centar kulturnih događaja“, istakao je Kuskunović. Dodao je da je Sarajevska pivara u protekloj godini podržala više od 250 različitih kulturnih i sportskih događaja te društveno odgovornih projekata.

Osim saradnje sa SFF-om opredjeljenost za razvoj bh. kinematografije ova kompanija iskazala je podrškom filmu SMRT U SARAJEVU Danisa Tanovića, koji je upravo ovjenčan nagradom Srebrni medvjed na Berlinaleu, te podrškom koju su pružili tokom snimanja još tri bh. filma koji su u fazi produkcije.

“Presretni smo da se još jedna domaća kompanija priključila porodici partnera i sponzora Sarajevo Film Festivala. Sarajevsko je istinski brand, a Sarajevska pivara društveno odgovorna kompanija koja je prepoznala značaj podrške i razvoja filmske industrije, ali i kulturnih projekata uopšte. Vjerujem da smo na pragu uzbudljive i uspješne saradnje koja će biti obostrano korisna i koju ćemo razvijati i u budućnosti“, kazao je Purivatra te naglasio da će ova saradnja donijeti dodatnu vrijednost kvaliteti Festivala ali i ugođaju za sve građane Sarajeva i brojne goste i turiste koji posjećuju naš grad tokom Sarajevo Film Festivala.

Nakon svečanog potpisivanja ugovora u prostoru Caffea Meeting Point održano je prigodno druženje za brojne zvanice koje su svojim prisustvom uveličale čin ozvaničenja saradnje Sarajevske pivare d.d. i Sarajevo Film Festivala. 

 
UNIQA novi ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala
Izabrana je Naj fotka 28. Sarajevo Film Festivala
Dobitnici UniCredit nagrade publike
Prijavite se na nagradni konkurs “Velika scena” i osvojite vrijedne nagrade
DOŽIVI FESTIVAL U VLASTITOM DOMU