Navigacija

Objave

Film KOD TATE KUĆI prikazan u sklopu takmičarskog programa

Večeras će u Narodnom pozorištu prikazan je i film KOD TATE KUĆI. Radi se o dugometražnom igranom filmu rumunskog reditelja Andreia Cohna, koji se nalazi u konkurenciji našeg Takmičarskog programa.

Mladi pisac Robert prolazi kroz teško životno razdoblje kada donosi odluku da se vrati kući u rodno selo, prvi put nakon što mu je tri godine ranije preminula majka. U prethodnih deset godina života svega je par puta posjetio roditelje i tomu se može pripisati i osjetno rezervisan odnos koji Robert ima sa ocem. Kao što to već biva, Robert obnavlja vezu sa dvoje školskih prijatelja: sa svojim nekadašnjim najboljim drugom Petricom, koji je sada oženjen i ima djecu, i sa svojom mladalačkom ljubavlju Paulom. Paula je razvodom okončala nesretan brak i sada radi u lokalnoj prodavaonici. Čini se da je trenutno slobodna...

Andrei Cohn, je rođen prije 42 godina u Rumuniji, a studirao je na Academy of fine arts u Bukureštu. Karijeru je započeo kao umjetnički direktor u agenciji Darcy, na projektu Connex. Nakon toga je radio u marketinškoj agenciji Scala JWT gdje je upoznao Cristiana Jansena s kojim 2002. godine osniva kreativnu agenciju Cohn i Jansen. Cohn je kreirao vizuelni identitet Cosmote brenda u Rumuniji, između ostalog i kao reditelj nekih od njihovih najuspješnijih reklama. Rad na svome prvom igranom filmu POVRATAK KUĆI započeo je nakon što je proglašen rediteljem godine u Rumuniji.

Projekcija filma KOD TATE KUĆI upriličena je u Narodnom pozorištu s početkom u 20:00

Seksualno buđenje gruzijske kinematografije
Regionalna premijera filma TIGRICA
Regionalna premijera filma KOS KOS KUPINA
Svjetska premijera filma MEDIUM
Međunarodna premijera filma SLOBODA