Navigacija

Objave

Nagrađivani film HRONIČNI u Ljetnom kinu HT Eronet

Danas, program Open Air donosi nam projekciju filma HRONIČNI, meksičkog reditelja Michela Franca. Film je dobitnik Nagrade za najbolji scenario na ovogodišnjem izdanju filmskog festivala u Cannesu.

David je medicinski brat koji radi sa smrtno bolesnim pacijentima. Uspješan i posvećen svom zanimanju, razvija jake i čak bliske veze sa svakim pacijentom o kojem brine. Ali, van posla, David je bezuspješan, nespretan i povučen. Jasno je da mu je potreban svaki njegov pacijent jednako koliko i on njima.

Michel Franco je rođen u Mexico Cityju 1979. godine. Počeo je snimati kratke filmove nakon medijskih studija. Film KAD PORASTEM, koji je snimljen za antikorupcijsku kampanju, prikazan je u 500 kina širom Meksika 2001. godine. Film IZMEĐU DVOJE je 2003. godine osvojio Veliku nagradu na Festivalu u Huesci i nagradu za najbolji kratki film na Festivalu u Dresdenu. Njegov prvi igrani film DANIEL I ANA je izabran za program Directors’ Fortnight u Kanu 2009. godine. Film je kasnije učestvovao na različitim međunarodnim festivalima i distribuiran je u mnogim zemljama, uključujući Meksiko, Španiju, Francusku i SAD. Film DANIEL I ANA je dobio pohvale kritike, ali je bio jednako uspješan i kod publike. Scenarij za njegov drugi film NAKON LUCIJE je urađen uz podršku Filmske fondacije u Kanu u okviru programa Résidence (Rezidencija) u proljeće 2010.godine.

Projekcija filma HRONIČNI će se održati u Ljetnom kinu HT Eronet s početkom u 20:30. Reditelj Michael Franco će nakon projekcije pozdraviti publiku.

Domaća premijera filma UMRI PRIJE SMRTI
Prikazan film ZAISTA, NIKAD NISI BIO OVDJE Lynne Ramsay, dobitnice Počasnog Srca Sarajeva
Predstavljamo Open Air program 29. Sarajevo Film Festivala
Noć prije svečanog otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala, na predfestivalskoj projekciji puno Ljetno kino Coca-Cola
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji