Navigacija

Objave

RICKI u Ljetnom kinu HT Eronet

Trostruka dobitnica prestižne nagrade Oskar Meryl Streep ove godine pojavljuje se u potpuno novoj ulozi – glumi rok pjevačicu i gitaristicu u najnovijem filmskom uratku reditelja Jonathana Demmea – RICKI AND THE FLASH a koji je večeras prikazan u sklopu Open Air programa.

U filmu ispunjenom muzikom i nastupima uživo, Streep glumi muzičarku Ricki – rok heroinu koja se odrekla svega kako bi ostvarila svoj san o rokerskoj slavi, ali koja se sada vraća kući kako bi pokušala ispraviti svoje odnose sa obitelji. Uz Streep, u ostalim ulogama pojavljuju se Rick Springfield i Kevin Kline.

Jonathan Demme je rođen 1944. godine u New Yorku. Nakon što je diplomirao, Demme je radio kao filmski kritičar za male novine u Coral Gablesu, dok nije upoznao producenta Josepha E. Levinea koji ga je zaposlio kao publicista u svojoj organizaciji. Dok je boravio u Londonu 1970. godine, preporučen je Rogeru Cormanu, nezavisnom producentu/reditelju, koji je ubrzo dao priliku Demmeu da za njega napiše motociklistički projekat. Promijenio je premisu filma Rashomon u motociklistički film ANGELS HARD AS THEY COME. Nakon još nekoliko filmova za Cormana, Demme je režirao film MELVIN I HOWARD 1980. godine. Iako je film ostvario samo skroman komercijalni uspjeh, Krug njujorških filmskih kritičara proglasio ga je najboljim filmom 1980. godine. Film iz 1991. godine KAD JAGANJCI UTIHNU izbacio je Demmea među vodeće američke reditelje, a film mu je donio Oskara za najboljeg reditelja. Ostvario je još jedan veliki uspjeh sa filmom MANDŽURIJSKI KANDIDAT 2004. godine. Film u kojem glume Denzel Washington, Meryl Streep, Liev Schreiber i Jon Voight uglavnom je dobio pozitivne kritike. Također je i politički aktivist, te kolekcionar haićanske umjetnosti.

Projekcija filma RICKI upriličena je u Ljetnom kinu HT Eronet s početkom u 20:30

Domaća premijera filma UMRI PRIJE SMRTI
Prikazan film ZAISTA, NIKAD NISI BIO OVDJE Lynne Ramsay, dobitnice Počasnog Srca Sarajeva
Predstavljamo Open Air program 29. Sarajevo Film Festivala
Noć prije svečanog otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala, na predfestivalskoj projekciji puno Ljetno kino Coca-Cola
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji