Navigacija

Objave

TAKVA SU PRAVILA u KSC Skenderija

Večeras smo u sklopu Open Air programa imali priliku uživati u projekciji višestruko nagrađivanog filma TAKVA SU PRAVILA, hrvatskog reditelja Ognjena Sviličića.

Ivo i Maja žive mirnim životom u sumornom predgrađu Zagreba. Jedne noći njihovog sina jedinca Tomicu nasilnički napadne drugi tinejdžer, pretuče ga i ostavi teško povrijeđenog. Ruši se njihov svijet lažne sigurnosti. Dok prolaze kroz nepodnošljivu muku, primorani su da preispitaju svoje živote i dovedu u pitanje sve u šta su vjerovali.

Ognjen Sviličić je rođen 1971. godine u Splitu, u Hrvatskoj. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i započeo karijeru režirajući TV filmove. Njegov prvi igrani film dobio je nagradu filmskih kritičara za najbolji hrvatski igrani film na Pulskom filmskom festivalu. Sviličić je nastavio rad sa filmom OPROSTI ZA KUNG FU, koji je imao svjetsku premijeru na 55. berlinskom filmskom festivalu (Forum sekcija) i osvojio nekoliko međunarodnih nagrada. OPROSTI ZA KUNG FU prodan je za pozorišno prikazivanje i dvd distribuciju u Njemačkoj, SAD-u i Francuskoj. Njegov peti igrani film ARMIN imao je svjetsku premijeru na Berlinskom filmskom festivalu. Prikazan je na više od 50 festivala i primio je brojne nagrade. Ognjen Sviličić radi kao scenarista i profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu od 2008. godine. Bio je član žirija na šest međunarodnih filmskih festivala, između ostalih u Sarajevu i Varšavi.

Projekcija filma TAKVA SU PRAVILA počela je u KSC Skenderija u 20:30. Nakon projekcije filma, ekipa filma pozdravila je publiku.

TOMA Dragana Bjelogrlića večeras zatvorio 27. Sarajevo Film Festival
Novi film Asghara Farhadija JUNAK u programu Open Air
JAHAČI PRAVDE večeras u programu Open Air
Uručeno Počasno Srce Sarajeva Michelu Francu
PARIZ, TEXAS Wima Wendersa večeras u Ljetnom kinu Coca-Cola