Navigacija

Objave

Izmjena režima saobraćaja tokom trajanja Sarajevo Film Festivala

Zbog programskih aktivnosti 21. Sarajevo Film Festivala, a sve u cilju uspješne realizacije Festivala, u periodu od 14. do 22. avgusta u centru grada u određenim terminima će biti privremeno obustavljen saobraćaj

Privremena izmjena režima saobraćaja odnosi se na ulice Branilaca Sarajeva, od raskrsnice sa ulicom Gimnazijska do raskrsnice sa ulicom Kulovića, te u ulici Ćemaluša i to od raskrsnice sa ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva. U ovim ulicama režim saobraćaja biće izmjenjen u periodu od 14.8. do 22.8. i to u terminu od 18,00 do 24,00 sati.

U ulici Zelenih beretki na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana, do raskrsnice sa ulicom Hadži Ristića, saobraćaj će biti obustavljen na dan otvaranja Festivala zbog Svečanog prijema u hotelu Evropa, i to u terminu od 22,00 do 01,00 sati.

U periodu obustave biće prilagođeno i održavanje linija javnog gradskog prijevoza u ovom dijelu grada, o čemu će putnike blagovremeno obajvijestiti KJKP „Gras“.

U ovom periodu ulicama će moći saobraćati samo vozila Sarajevo Film Festivala, te vozila intervencije koja za to imaju zakonsko pravo, a regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave i raskrsnicama na kojima se saobraćaj preusmjerava na alternativne pravce, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Sarajevo Film Festival  zahvaljuje se građanima Sarajeva na razumijevanju i saradnji. Vjerujemo da će ovo biti još jedan uspješno realizovan zajednički projekat.

Dobrodošli na 21. Sarajevo Film Festival!

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
Bosanci i Hercegovci išli u kina više nego prethodnih godina: 1,3 miliona gledatelja u bh. kinima u 2023. godini
Noć kina 27. decembra u Sarajevu uz besplatan ulaz, objavljujemo program