Navigacija

Objave

Ozvaničen nastavak 20 godina duge saradnje Raiffeisen banke i Sarajevo Film Festivala

Raiffeisen banka i Sarajevo Film Festival sinoć su u Sarajevu upriličili premijernu projekciju filma „Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao“ čime je ozvaničen nastavak uspješne saradnje i velikog prijateljstva koje traje već dvadeset godina.

Svojom kontinuiranom podrškom, Raiffeisen banka je podržala rađanje i procvat Sarajevo Film Festivala, jednog od najznačajnijih kulturnih događaja u Jugoistočnoj Evropi.

 „Drago nam je da smo u prilici nastaviti našu dugogodišnju saradnju i prijateljstvo sa Sarajevo Film Festivalom, jednim od najcjenjenijih filmskih festivala u regiji koji značajno doprinosi pozitivnom imidžu ove države. Raduje nas saradnja sa Sarajevo Film Festivalom, kao i ponovni doživljaj jedinstvene atmosfere koju Festival svakog ljeta donese u naš grad. Raiffeisen banka svoj poslovni uspjeh uvijek nastoji podijeliti sa zajednicom u kojoj djeluje te rado podržava projekte koji promovišu pozitivne vrijednosti“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, direktor Raiffeisen banke.

 „Sretni smo da je Raiffeisen banka već od samog početka prepoznala Sarajevo Film Festival kao projekat sa jasnom vizijom. Raduje nas da je svih ovih godina naša saradnja imala uzlaznu putanju, te da smo zahvaljujući upravo ovakvim partnerima uspjeli izgraditi Festival koji doprinosi razvoju regionalne filmske industrije, ali i razvoju lokalne sredine“, kazao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

 Raiffeisen banka, kroz različite modalitete sponzorstava, u kontinuitetu prati Sarajevo Film Festival od samih početaka kada je bila glavni partner Takmičarskog programa Sarajevo Film Festivala, a 2006. godine potpisan je trogodišnji ugovor o ekskluzivnom sponzorstvu Festivala.

 Raiffeisen banka je glavni sponzor Sarajevo Film Festivala od 2009. godine a novim ugovorom Banka je obnovila ovaj status.

 

 

 

 

UNIQA novi ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala
Izabrana je Naj fotka 28. Sarajevo Film Festivala
Dobitnici UniCredit nagrade publike
Prijavite se na nagradni konkurs “Velika scena” i osvojite vrijedne nagrade
DOŽIVI FESTIVAL U VLASTITOM DOMU