Navigacija

Objave

Konkurs Talents Sarajevo 2015

Rok za prijave produžen je do 11. maja.

Novi konkurs za učešće mladih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza u program Talents Sarajevo, u okviru 21. Sarajevo Film Festivala, je sada otvoren.

Rok za prijave produžen je do 11. maja.

Talents Sarajevo 2015, koji će se održati između 15. i 20. augusta, okupit će mlade glumce, reditelje, scenariste, producente, direktore fotografije i filmske kritičare iz Jugoistočne Evrope Jugoistočne Evrope (Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske) i Južnog Kavkaza (Armenije, Azerbejdžana i Gruzije). 

Osnovan 2007. godine u saradnji sa Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, u proteklih osam godina Talents Sarajevo se isprofilirao u regionalni centar za upoznavanje i trening nadolazećih filmskih profesionalaca. Program nudi seriju inspirativnih master-časova, interaktivnih panel-diskusija, kritičkih polemika, upotpunjenu radionicama, filmskim projekcijama, interfestivalskim ekskurzijama i prilikama za profesionalno povezivanje.

Wonder Matters je tematski fokus za 2015. godinu. Deveto izdanje programa Talents Sarajevo pomoći će filmašima da se prisjete svojih profesionalnih početaka i prvobitne posvećenosti filmu, ali će tematizirati njihove interese u trenutnim poduhvatima. Poticanje razvoja radnje, pronalaženje savršenog ugla snimanja i nedostajućeg kadra, odabir tačne rečenice u scenariju, nastojanje da se gluma učini autentičnom i čudesnom, inovativnost u produkciji – sve ovo je dio našeg programa u 2015. 

Otvoren konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2022.
56 učesnika izabrano za Talents Sarajevo 2021
Otvoren konkurs za prijave na Talents Sarajevo 2021.
Od talenata do takmičara: panel sa mladim rediteljicama na 26. Sarajevo Film Festivalu
Talents Sarajevo 2020 dočekuje 62 učesnika u online izdanju