Navigacija

Objave

Odabrani učesnici radionice International Casting Directors Network

20.07.2019. - International Casting Directors Network i Sarajevo Film Festival objavili su konkurs za glumice i glumce iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova* i Bosne i Hercegovine. Trodnevna radionica bit će održana od 19. do 23.8.2019., u sklopu 25. Sarajevo Film Festivala.

Prijavilo se 48 glumica i glumaca, a za učešće u radionici je odabrano njih 13: Amila Terzimehić (BiH), Igor Skvarica (BiH), Andrei Lenart (Slovenija), Doroteja Nadrah (Slovenija), Judita Franković (Hrvatska), Anja Matković (Hrvatska), Goran Marković (Hrvatska), Marko Petrić (Hrvatska), Nikola Vasiljević (Crna Gora), Zorica Nusheva (Sjeverna Makedonija), Milica Janković (Srbija), Peđa Marjanović (Srbija) i Ana Mandić (Srbija).

Predavači radionice bit će Corinna Glaus (Švicarska), Nathalie Cheron (Francuska), Piotr Bartuszek (Poljska), Beatrice Kruger (Italija), Marina Wijn (Nizozemska), 
Sofia Dimopoulou (Grčka), koji su radili kasting za reditelje kao što su David Fincher, Marc Foster, Luc Besson, Jacques Audiard, Claire Denis, Ron Howard, Sam Mendes, Rob Marshall, Wes Anderson, Woody Allen, Marco Bellocchio, Spike Lee i brojne druge.


* Ovaj naziv, bez prejudiciranja statusa Kosova, u skladu je sa Rezolucijom 1244 i mišljenjem MSP-a o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

 

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije
Prijava filmova / dramskih serija za programe 30. Sarajevo Film Festivala
Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
Bosanci i Hercegovci išli u kina više nego prethodnih godina: 1,3 miliona gledatelja u bh. kinima u 2023. godini
Noć kina 27. decembra u Sarajevu uz besplatan ulaz, objavljujemo program